Vineri, 26 octombrie, este ultima zi în care asociaţiile de proprietari, respectiv consumatorii individuali din urbe îşi pot înregistra la cele cinci puncte de lucru (centrele sociale multifuncţionale "Nufărul", "Rogerius", "Ioşia", "Piaţa Unirii" şi Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO) cererile aferente acordării subvenţiilor pentru încălzire.

"Reamintim asociaţiilor de proprietari că până în data de 26 octombrie a.c. se pot depune cererile şi actele corespunzătoare pentru acordarea subvenţiilor termice. Cei care beneficiază de aceste subvenţii sunt familiile si persoanele singure cu venituri reduse, care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale sau energie termică furnizată în sistem centralizat, respectiv cetăţenii români şi cetăţenii străini ori apatrizii cu domiciliul sau, după caz, reşedinţa în România, stabilită în condiţiile legislaţiei în vigoare şi care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat", a precizat Adina Madar, director executiv al ASCO. În sensul prevederilor OUG 5/2003, prin familie se înţelege soţul, soţia, precum şi alte persoane, indiferent dacă între acestea există sau nu relaţii de rudenie, care au acelaşi domiciliu sau reşedinţă, ori care locuiesc şi se gospodăresc împreună, sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei. De adăugat faptul că asociaţiile de proprietari vor depune la punctele de lucru amintite, pe bază de tabel centralizator, toate cererile şi declaraţiile pe proprie răspundere, însoţite de documente justificative privind titularii cererilor, componenţa familiei şi veniturile acestora. "Familiile şi persoanele singure cu venituri reduse, care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale sau energie termică în sistem centralizat în baza unui contract individual şi nu prin intermediul unei asociaţii de proprietari, vor putea depune cererea şi declaraţie pe proprie răspundere în mod direct la punctele de lucru pentru înregistrarea cererilor, urmând să ia în considerare precizările privind documentele care însoţesc cererea de ajutor pentru încălzirea locuinţei. Datele înscrise în cererea şi declaraţia pe proprie răspundere referitoare la componenţa familiei solicitante, precum şi numărul de camere aferent locuinţei vor fi certificate de către asociaţiile de proprietari prin eliberarea unei adeverinţe", a mai precizat Adina Madar, director executiv al ASCO.

De adăugat faptul că programul de lucru la cele patru centre sociale multifuncţionale destinate persoanelor vârstnice este zilnic, între orele 8.00-16.00, respectiv sâmbăta, între orele 10.00-14.00. Totodată, cererile cu actele aferente acordării subvenţiei termice pot fi depuse şi la sediul ASCO, zilnic, între orele 10.00-18.00 şi sâmbăta, între orele 10.00-14.00.