Dispărut o jumătate de an de pe harta fotbalului, FC Bihor a reapărut în această vară. Noua structură sportivă înfiinţată de Mircea Fodor, ultimul preşedinte al celui mai galonat club bihorean de fotbal, s-a afiliat la AJF Bihor şi a fost înscrisă ieri în Liga a V-a.

 

Vizează promovarea

FC Bihor „Legenda 1902” s-a reunit de o săptămână şi îşi propune să promoveze rapid în eşalonul următor. „Nu am vrut să dispară acest nume binecunoscut iubitorilor fotbalului din toată ţara. Orice început e dificil, dar nu vreau sa stau în Liga a V-a mai mult de un an. Mai mult, îmi doresc o ascensiune rapidă spre fotbalul naţional. Deocamdată, ne desfăşurăm activitatea cu sprijinul unor sponsori”, a afirmat Mircea Fodor, preşedintele noii grupări orădene.

Echipa bihoreană a pornit la drum cu antrenori tineri, George Zima (27 ani) - principal şi Alin Pintea (secund), şi cu un lot în care se regăsesc o serie de jucători care şi-au făcut junioratul la FC Bihor sau au cochetat cu prima echipă.

La pregătiri participă Sergiu Nicoară - portar şi jucătorii Sebastian Matei, Răzvan Matei, Bogdan Chira, George Mangra, Peter Tihamer, Dan Negrea, Andrei Hosu, Doru Cheregi, Andrei Ferik, Adrian Cheregi, Florin Ilisie, Sorin Satmari. Acestora li s-ar putea adăzga Briciu, Cl. Crişan, Fazekas, Mureşan şi Fl. Lazăr, ultimii trei de la FC Paleu.

Astăzi, de la ora 18.30, FC Bihor are programat un meci amical cu CS II Oşorhei pe terenul din Episcopia Bihor, acolo unde-şi va disputa şi meciurile de campionat considerate acasă.

Şi alţii pornesc de jos

FC Bihor nu este singura grupare de tradiţie care în acest an va porni de jos. Şi celelalte cluburi declarate falimentare în 2016 vor relua activitatea din fotbalul judeţean. Susţinută de suporteri, Oţelul Galaţi va activa în Liga a IV-a, la fel ca şi Petrolul Ploieşti, impulsionată de numeroşi fani şi de foşti jucători reprezentativi, care au reuşit să-i asigure un buget de 120.000 de euro. Din Liga a V-a vor începe Ceahlăul, sprijinit de Primăria din Piatra Neamţ, şi Rapid Bucureşti, coordonat de Clubul Aristocratic cu acelaşi nume. Toate echipele menţionate îşi doresc o ascensiune rapidă spre ligile superioare. 

 

Ultima zi de înscrieri

Altfel, astăzi expiră termenul pentru înscrierea în Liga a V-a Bihor. Pe lângă „FC Bihor Legenda 1902” şi-au mai anunţat verbal sau scriptic prezenţa în ediţia 2016-2017 şi alte echipe noi precum Unirea Oşorhei, Viitorul Popeşti, Viitorul Tărian. În schimb, Săgeata Brusturi a abandonat întrecerea, iar FC Hidişel, retrogradată în acest eşalon după neprezentarea la barajul de promovare în Liga a III-a, s-a desfiinţat.

Campionatul Ligii a V-a este preconizat să înceapă în 20-21 august.