Conform Legii 76/2002, angajatorii pot beneficia de credite cu dobânzi avantajoase pentru crearea de noi locuri de muncă, prin înfiinţarea sau dezvoltarea de întreprinderi mijlocii, unităţi cooperatiste, asociaţii familiale.

Creditele se acordă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în condiţii avantajoase, cu o dobândă de 50% pe an din dobânda de referinţă a BNR (în luna octombrie dobânda de referinţă a BNR este de 6,87%/an). De aceste credite pot beneficia angajatorii care desfăşoară activităţi de producţie, prestări servicii sau turism. Creditele se acordă în baza unor proiecte de fezabilitate, proporţional cu numărul de locuri de muncă ce vor fi create, pentru o perioadă de cel mult 3 ani, pentru investiţii, inclusiv perioada de graţie de maximum 6 luni, respectiv un an pentru asigurarea producţiei, cu o dobândă de 50% din dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României. Valoarea creditului acordat pentru un loc de muncă nou creat este de 20.000 lei. Beneficiază de credite, în condiţiile legii, şi persoanele în vârstă de până la 30 de ani, care au statut de student şi urmează cursuri de zi la o instituţie de învăţământ superior de stat sau particular, autorizată sau acreditată, în condiţiile legii. Creditele prevăzute se acordă studenţilor care înfiinţează sau dezvoltă, individual sau împreună cu alţi studenţi care îndeplinesc condiţiile prevăzute mai sus, întreprinderi mici şi mijlocii, unităti cooperatiste, asociaţii familiale sau care desfăşoară în mod independent o activitate economică în calitate de persoană fizică autorizată.
Cei interesaţi pot beneficia de consultanţă gratuită la sediul AJOFM Bihor,Oradea, de pe strada Transilvaniei n r.2, camera 26, persoana de contact fiind consilier Maria Moise.