Prinţul Harry al Marii Britanii a renunţat să participe la tradiţionala vânătoare regală de Crăciun din dragoste pentru logodnica sa, Meghan Markle, o apărătoare a drepturilor animalelor.

În fiecare an, în a doua zi de Crăciun, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi prinţul consort Philip organizează pe domeniul Sandrigham o vânătoare regală. Anul acesta, prințul Harry a renunțat să participe la eveniment, din dragoste pentru logodnica sa, Meghan Markle, care militează pentru drepturile animalelor. „Această zi a fost întotdeauna o problemă. Meghan este o apărătoare a drepturilor animalelor și nu suportă vânătoarea, sub nicio formă. Lui Harry îi place și a participat mereu la acest eveniment. Însă acest lucru înseamnă să pună capăt unei tradiții regale de lungă durată, pentru a evita să o tulbure, așa că se va face astfel (va renunța, n.r.)”, a declarat o sursă apropiată familiei regale pentru publicația britanică The Sun.

Vânătoarea va avea loc în prezența prințului William, fratele mai mare al prințului Harry, și a tatălui acestora, prințul Charles. Acesta nu este primul sacrificiu pe care îl face Harry pentru Meghan Markle. În urmă cu câteva săptămâni, publicația Daily Mail scria că acesta a renunțat la fumat din dragoste pentru logodnica sa. Familia regală britanică își petrece Crăciunul la Sandringham, o proprietate a reginei Elizabeth. Luni, la slujba de Crăciun, au participat și prințul Harry şi Meghan Markle, proaspăt logodiţi.

Prințul Harry, al cincilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, și actrița Meghan Markle și-au anunțat logodna luna trecută și au declarat că se vor căsători la Biserica Saint George de la castelul Windsor. Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani, protestantă, va fi botezată în biserica anglicană și va primi confirmarea înaintea căsătoriei. Prinţul Harry, în vârstă de 33 de ani, şi logodnica sa au apărut pentru prima dată împreună în public pe 1 decembrie, cu ocazia unui eveniment caritabil care a avut loc în orașul britanic Nottingham. Cei doi formează un cuplu de mai mult de un an.