Vizită istorică a preşedintelui american, George W. Bush, la Ramallah, în Cisiordania unde s-a întâlnit cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmud Abbas. Bush şi-a exprimat convingerea că în viitor palestinienii vor avea un stat al lor şi că un acord de pace cu israelienii va fi posibil până anul viitor.

După drumul pe care l-a parcurs de la Ierusalim la Ramallah şi după ce a văzut bariera de securitate ridicată de israelieni, preşedintele american a declarat că înţelege frustrările palestinienilor. Pe de altă parte, a mai adăugat Bush, este normal ca israelienii să se teamă de atacurile teroriste şi să îşi ia măsuri de apărare. Negocierile de pace nu vor fi uşoare, iar Statele Unite vor acorda întregul sprijin, a mai declarat preşedintele american.
"Este posibil ca palestinienii şi israelienii să-şi rezolve neînţelegerile. Nu numai că eu cred că este posibil, ci mai mult, găsirea unei soluţii este necesară", consideră George Bush.
"Sper că se va ajunge la un acord de pace până la sfârşitul mandatului lui George Bush, în ianuarie 2009", susţine Mahmud Abbas. O pace durabilă cere sacrificii, iar liderii palestinieni şi cei israelieni trebuie să facă alegeri dificile, a mai spus preşedintele american.