Sfârşitul săptămânii trecute a adus din nou distracţia în Orăşelul copiilor. Ziua cea mai agitată a fost ieri, când instructorul de dans Ioana Pele, de la Academia Ars Nova, a prezentat alături de cursanţi noul stil de dans, care a făcut furori în Occident, ZumbAtomic. Din program nu a lipsit nici prezentarea şi încercarea pantofilor Kangoo Jumps folosiţi în sportul cu acelaşi nume.

Terapie prin râs este ceea ce fac cei trei clovni de la Flying Seagulls, din Anglia, care au încântat anul trecut copiii cu jongleriile lor uimitoare. Prezenţi din nou la Oradea, voluntarii europeni au decis să îi amuze pe copiii aflaţi sâmbătă după-amiaza în Orăşelul copiilor. Astfel, îmbrăcaţi adecvat momentului, aceştia au pregătit un program structurat pe mai multe părţi, în care au interacţionat cu cei prezenţi şi i-au angrenat în diverse jocuri şi concursuri. Jonglerii, numere de ilizionism şi, bineînţeles, multe râsete, aceasta a fost atmosfera creată de ei în Orăşelul copiilor. Cei mai activi şi creativi copii au fost răsplătiţi de către protagoniştii spectacolului cu diverse obiecte. Pentru voluntari nu a fost deloc greu să culeagă zâmbete de la cei aflaţi în Orăşel, deoarece meseria unora dintre ei este chiar aceea de a-i amuza pe copii. "Este cunoscut faptul că râsul este un bun mijloc de comunicare, dar şi o modalitate de relaxare şi detaşare de unele tensiuni interioare. Terapia prin râs este un mod prin care oamenii pot deveni mai optimişti, mai predispuşi să se joace, implicit, să se relaxeze. De aceea, astfel de activităţi sunt mai mult decât binevenite în rândul beneficiarilor fundaţiei noastre", ne-a declarat reprezentantul fundaţiei.
De activităţi distractive au avut parte micii orădeni şi ieri, când ziua a fost dedicată muzicii şi dansului. Pentru a păstra încă o seară atmosfera de vacanţă, Orăşelul şi Academia de Dans Ars Nova au pregătit pentru cei mici un program interactiv, în care toţi cei prezenţi au putut dansa pe ritmuri de muzică disco. Distracţia a început la 16.30 şi a continuat atâta timp cât copiii s-au simţit bine, dar nu mai târziu de ora închiderii Orăşelului. În cadrul programului, instructorii de la Ars Nova au prezentat cel mai nou stil de dans, care a făcut furori în Occident, şi anume ZumbAtomic. Instructorul de dans Ioana Pele, de la Academia de Dans Ars Nova, a fost cea care a coordonat acţiunea din Orăşel dansând alături de copii care practică acest stil nou de dans. De asemenea, cei interesaţi au avurt posibilitatea să probeze şi să folosească ingenioşii pantofi de Kangoo Jumps, utilizaţi în sportul cu acelaşi nume.