Liga a V a la fotbal a ajuns sâmbătă la borna XXXI şi se apropie cu paşi repezi de finalul ediţiei 2008-2009, în care a ieşit în evidenţă retragerea mai multor echipe, situaţie ce a dereglat rău de tot desfăşurarea normală a meciurilor.

Finalul se anunţa de-a dreptul incendiar, lupta în doi dintre Budureasa şi Livada fiind una din atracţiile principale, restul meciurilor având iz de vacanţă.
Meciul dintre Gloria Căbeşti şi Victoria Tulca a făcut excepţie de la regula de mai sus, lupta directă pentru locul zece fiind ''miza'' pentru care cele două echipe au evoluat cu o înverşunare de nedescris. Disputa a început cu un gol chiar în startul jocului, Boby Fărcanea, înger şi demon în acest meci, fructificând devierea lui Kovacs. Acelaşi Fărcanea ratează un penalty în minutul 15, pentru ca, peste câteva clipe, Lezeu să puncteze la colţul lung, în urma unui corner. Presiunea exercitată de gazde creează panică în rândul tulcanilor, Boby Fărcanea ratând patru ocazii imense, iar Ştefănică nimereşte transversala cu o ''torpilă'' de la 25 de m. Gloria încheie ''en fanfare'' prima parte, Goina înscriind din lovitură liberă de la 20 de m, spre bucuria celor 200 de spectatori, care credeau că vor asista la un scor fluviu. În repriza a doua, ''Groapa cu lei'' a fost locul unde s-a turnat o peliculă cu un scenariu demn de ''Dosarele X'', oaspeţii reuşind un joc extraordinar, în timp ce alb-albaştrii au evoluat lamentabil, asistând pur şi simplu neputincioşi la evoluţia entuziasmantă a tulcanilor, dar şi la felul cum poţi scăpa victoria printre degete, deşi au controlat autoritar ostilităţile în primele 45 de minute. La scorul de 3-3, gazdele au dat semne de trezire, dar Boby Fărcanea s-a jucat cu inimile suporterilor, ratând din toate poziţiile. Cornel Blaj "Baştanu", reînregimentat după ce a demonstrat o formă de zile mari la turneul din urmă cu o săptămână, care a evoluat în ultimul sfert de oră, putea aduce victoria, şutul său ajungând la Brădău, acesta trimiţând la colţul lung, însă un fundaş tulcan a scos de pe linia porţii. Incredibilul deznodământ al întâlnirii a scos la iveală lipsa de maturitate în joc a căbeştenilor, dar această situaţie nu-i o noutate, jucătorii Gloriei având la activ foarte multe ''păţanii'' de acest gen, spre dezamăgirea suporterilor proprii, aceştia trăind la intensitate maximă asemenea scenarii nerecomandate celor suferinzi cu inima.
De menţionat tristeţea fără margini a Cristinei Herman, cea mai înfocată suporteră a Gloriei, care la 16 ani a impresionat toată echipa cu o colecţie cu tot ceea ce înseamnă Gloria Căbeşti, lucru care a stârnit printre componenţii echipei un val de simpatie şi respect.
Căbeşti: Cociu - Cornea, Iştoc, Goina, Ştefanică, Fărcanea, Lezeu (37 Ciure), Kovacs (90 Moghiş), Tamaş (70 Herman), F. Popa (81 Blaj 81), Brădău. Antrenor: Liviu Barmoş.
Tulca: Rus - Fitero, Andor, Boiţiu, Cotrau (75 Leuce), Mateaş, Fărcuţiu, Pătcaş (32 Konevalic), Bitea, Puşcaş (67 Deliman), Chiorean. Antrenor: Ciprian Paveliuc.