Pe un frig de -4 grade C, la adăpostul întunericului, muncitorii firmei Drumuri Bihor asfaltau, cu binecuvântarea mai marilor Primăriei Oradea, în cursul serii de ieri, în zona străzii Principatele Unite. Fulgii de nea care nu conteneau să cadă nu i-au împiedicat pe muncitorii Drumuri Bihor să descarce asfaltul cald, şi nici bezna care se lăsase nu a fost un impediment în derularea activităţilor.

Temperatura medie din cursul zilei de ieri a coborât sub 0 grade C, iar după lăsarea întunericului vremea s-a răcit considerabil. În plus, întreaga zi au căzut fulgi de zăpadă, iar spre seară ninsoarea s-a înteţit. Cu toate acestea, pentru specialiştii Drumuri Bihor aceste aspecte nu au reprezentat niciun impediment. Astfel, în jurul orei 17.00, întunericul, dar şi ninsoarea abundentă nepermiţând orădenilor curioşi să vadă ce se întâmplă, care s-ar fi putut arăta indignaţi de un astfel de "sacrilegiu" la adresa banilor publici, muncitorii Drumuri Bihor au fost trimişi să asfalteze în zona de acces pe noua stradă deschisă circulaţiei, Principatele Unite.
Cu doar o zi înainte, Biroul de propagandă al Primăriei Oradea anunţa cu surle şi trâmbiţe că lucrările pe această stradă au fost finalizate, investiţia realizată de Drumuri Bihor ridicându-se la valoarea de 849.788,49 lei, fără TVA. A doua zi de la emiterea acestei informări, angajaţii Drumuri Bihor păreau să mai aibă ceva de lucru la această arteră. Aşa că, la adăpostul întunericulu, s-au apucat, pe furiş, să-şi termine treaba. Trist este că reprezentanţii Primăriei Oradea consideră acest lucru ca "unul normal". "S-a acoperit o porţiune de 100 de metri. E normal să se facă. Mai mult, intră în garanţie. Dacă nu ţine, vor reface lucrarea", a declarat Gheorghe Carp, viceprimarul Oradiei. Însă, se pare că nu este singura lucrare "atacată" ieri, în vederea asfaltării. Asfaltul turnat pe Principatele Unite era un rest rămas de la alte lucrări, unde s-a intervenit pentru acoperirea desfacerilor de pavaj. Un lucru anormal, în condiţiile în care normele tehnice în vigoare în România nu permit asfaltări la temperaturi mai mici de 10 grade.