După eşecul scontat din prima rundă, voleibalistele pregătite de Mariana Szabo-Alexi s-au impus clar în faţa echipei CSM Sibiu. CSU a câştigat cu 3-0, pe seturi la 23, la 17 şi la 12, meciul care a contat pentru etapa a 2-a din Seria Vest a Diviziei A2.

Succesul cu CSM Sibiu este foarte important pentru moralul echipei care va avea efectuat două deplasări complicate în următoarele două runde. În duelul de la sfârşitul săptămânii trecute, Mariana Szabo-Alexi a utilizat întreg lotul de jucătoare, adversarul permiţându-i acest fapt. CSM Sibiu a suferit un eşec sever în prima rundă, pierzând cu 3-0 la seturi duelul de acasă cu Transilvania Braşov. Revenind la disputa din sala de sport a universităţii, aceasta a fost echilibrată doar pe parcursul primului set atunci când oaspetele, pe fondul unei relaxări a orădencelor, au reuşit să egaleze la 23. Totuşi setul s-a terminat cu victoria lui CSU cu scorul de 25-23. Din acel moment şi până la final echipa gazdă a dominat autoritar jocul pe care l-a încheiat în minimum de seturi.

Continuitate la nivel de senioare

Din punct de vedere al evoluţiei, trei jucătoare s-au aflat la cel mai înalt nivel. Este vorba despre experimentatele Anca Paşca, Iuliana Fîcă şi Ana-Maria Radu Fîcă. Foarte bine au jucat şi coordonatoarele Roxana Haidu şi Adamcsik Daiana care au dat încredere mai tinerelor colege Flavia Chiş şi Pura Mădălina. Excelent s-a prezentat şi Andreea Maxim, voleibalistă transferată de la CSM Satu Mare. „Sunt foarte bucuroasă că am reuşit să obţinem prima victorie şi să încercăm pe cât posibil să ne păstrăm zâmbetul şi buna dispoziţie în cadrul echipei, pentru a crea o atmosferă care să dea posibilitatea unor tinere jucătoare să evolueze cât mai bine, să se integreze în cadrul grupului şi să reuşim să asigurăm o continuitate la nivel de senioare pentru cluburile existente în judeţul Bihor”, a declarat Mariana Szabo-Alexi.

În etapa următoare, CSU Oradea va evolua sâmbătă, 21 octombrie, în deplasare, cu Transilvania Braşov.

CSU Oradea: Iuliana Fîcă, Ana Maria Radu Fîcă, Anca Paşca, Roxana Haidu, Adamcsik Daiana, Giulia Blaj, Andreea Maxim, Antonia Rizea, Andreea Maran, Mădălina Pura, Alexandra Breban, Bikfalvi Alexandra, Atena Petrescu, Delia Suciu şi Talida Goina. Antrenoare: Mariana Szabo-Alexi.