Municipalitatea orădeană a anunţat că, în perioada 1 noiembrie - 29 decembrie, se depun la Centrul de Relații cu Publicul (Piramidă) din cadrul Primăriei Municipiului Oradea dosarele pentru obţinerea unei locuințe ANL.

 

Dosarul pentru obţinerea unei locuinţe din fondul locativ ANL trebuie să cuprindă următoarele documente: cerere tip (de la Centrul de Realţii cu Publicul); actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei sale (dacă e cazl) în fotocopie; certificatele de naştere ale solicitantului şi ale membrilor familiei sale (dacă e cazul) în fotocopie; certificatul de căsătorie (dacă e cazul) în fotocopie; adeverinţă cu venitul brut realizat de solicitant şi de membrii familiei acestuia încadraţi în muncă, eliberată în luna depunerii solicitării, pentru ultimele 12 luni; actele de studii, în fotocopie; documente din care să rezulte suprafaţa locuibilă deţinută în prezent - cu chirie/tolerat în spaţiu; certificat medical cu boala de care suferă solicitantul sau copilul minor aflat în întreţinerea acestuia, dacă necesită însoţitor sau o cameră în plus, conform condiţiilor stabilite prin OUG nr. 40/1999 şi avizat de organele medicale competente; sentinţa de divorţ (defintivă şi irevocabilă)/certificatul de divorţ (dacă este cazul) în fotocopie; declaraţie notarială pe proprie răspundere cu următorul conţinut - „Solicitantul şi membrii familiei sale nu deţin/nu au deţinut în proprietate o locuinţă în municipiul Oradea; nu sunt beneficiarii unei alte locuinţe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ-teritoriale sau a unităţii în care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Oradea; nu realizează alte venituri decât cele pentru care a prezentat acte doveditoare la dosar”; alte documente considerate ca fiind necesare în vederea susţinerii cererii.  

Dosarele incomplete și cele depuse după termen vor fi respinse. Solicitanții care au avut dosare depuse în anii anteriori și nu au primit repartiție au posibilitatea depunerii unui dosar în sesiunea 2017. Primăria Oradea precizează însă că dosarele depuse în anii anteriori nu se iau în considerare. „Pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe pentru tineri, locuințe destinate închirierii, construite prin ANL, în municipiul Oradea, dosarele vor fi analizate de Comisia socială de analiză a solicitărilor de locuințe sociale și de locuințe pentru tineri construite din fondurile ANL aflate în administrarea Direcției Patrimoniu Imobiliar, cu respectarea criteriilor de acces şi a criteriilor de selecţie prin punctaj aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr 863 din 26 octombrie 2017”, se menţionează într-un comunicat de presă al Primăriei Oradea.

Reamintim că pot depune cereri pentru locuinţe ANL persoane cu vârsta de până la 35 de ani la data depunerii cererii şi pot primi repartiţie pentru locuinţă în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste. De asemenea, solicitantul trebuie să îşi desfăşoare activitatea în Oradea sau în localităţile limitrofe situaze în Zona Metropolitană Oradea.