Centrul de Cultură şi Civilizaţie a Vinului din Oradea "Enoteca Millesime" a continuat, joi seara, seria evenimentelor dedicate întâlnirii dintre pasionaţii vinului şi cei care sunt "vin(ovaţi)" de producerea acestora. De astă dată, oaspete a fost Crama Budureasca, din zona Dealu Mare, aceeaşi zonă din Prahova despre care se spune că doar cineva rău intenţionat poate scoate vinuri proaste.

 

Enoteca "Millesime" din Oradea a oferit joi seara o nouă lecţie de eleganţă celor prezenţi la Centrul de pe strada Roman Ciorogariu. Vinurile aduse de Crama Budureasca din Dealu Mare au stat la baza unei întâlniri fericite între invitaţii Enotecii. Pe de o parte, invitaţii din Oradea, pasionaţi de vinuri, pe de altă parte, invitaţii de onoare: Sergiu Nedelea, din prima linie a somelierilor din România, şi Mihai Ion, director de vânzări a Cramei Budureasca. S-au gustat şi degustat vinurile anului 2009 (Fetească Albă şi Rose), precum şi vinuri din anii trecuţi (Cabernet Sauvignon, Feteasca Regală, Tămâioasa Românească). Totul într-o atmosferă relaxată, punctată de observaţiile şarmante ale somelierului Sergiu Nedelea şi ale gazdei, expertul degustător Dorin Popa. Potrivit lui Liviu Balint,

creative manager la Centrul de Cultură şi Civilizaţie a Vinului, Crama Budureasca s-a lansat pe piaţa românească abia la finele anului 2009 şi are deja 10 medalii internaţionale obţinute anul acesta la câteva dintre cele mai reputate concursuri: International Wine and Spirit Competition, International Wine Challenge şi Decanter World Wine Awards. Centrul de Cultură şi Civilizaţie a Vinului "Enoteca Millesime" din Oradea are deja aproape trei luni de existenţă şi promisiunile de la lansare s-au concretizat deja în câteva evenimente de care iubitorii vinului şi ai culturii din jurul acestuia aveau nevoie. În plus, viitorul apropiat va aduce şi începerea unor cursuri speciale despre degustare şi lumea vinului în general, cu toate poveştile care fac realitatea mai plăcută. Cei interesaţi pot accesa site-ul Enotecii, www.millesime.ro.