În perioada 30 noiembrie-31 decembrie 2016, în Piața Unirii din Oradea, se va desfășura un târg de Crăciun, eveniment organizat de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR). Cu acest prilej, va fi amenajat și un patinoar, care va funcționa pe toată durata desfășurării târgului. 

Lucrările de amenajare a patinoarului au început deja în această săptămână, prin delimitarea spațiului și montarea unor stâlpișori de metal, ieri fiind montat gardul de împrejmuire a acestuia. Mirela Macra, consilier la Biroul de Presă din cadrul Primăriei Oreadea, ne-a declarat că patinoarul va avea o suprafață de 16x30 m, fiind localizat pe zona dintre fântâni. „Vor fi 200 de patine pentru închiriat. O oră de patinaj cu patine închiriate va costa 15 lei, iar cu patinele personale va fi 10 lei ora”, ne-a declarat Mirela Macra. Potrivit acesteia, o tură cu caruselul va costa 5 lei.

Programul târgului de Crăciun va include o serie de activități și momente specifice Sărbătorilor de Iarnă, de la concerte de colinde, la ateliere pentru copii sau căsuțele cu cadouri pentru cei dragi. Vizitatorii vor putea admira bradul de Crăciun de 12 metri, ridicat în mijlocul celor 40 de căsuțe de lemn, la o cană de vin fiert sau la o gustare. Nu vor lipsi nici activitățile pentru cei mici, ei având parte de multe surprize: pe lângă activitățile tradiționale, se va realiza și atelierul Moșului, Căsuța lui Moș Crăciun, în Piața Unirii fiind montată și ieslea tradițională.

Programul târgului va include o serie de concerte şi momente artistice specifice iernii. Astfel, pe 30 noiembrie, în prima seară a evenimentului, va concerta Paula Seling, urmată de Nicolae Furdui Iancu (2 decembrie), Alexandra Uşurelu (3 decembrie), Locomotiv GT din Ungaria (9 decembrie), Cristina Bălan (10 decembrie) Florena, Călin Pop (16 decembrie), Proconsul (17 decembrie), Andra (18 decembrie), Concert de colinde cu Ioan Bocşa şi Ansamblul Icoane (20 decembrie), Nicoleta Nucă (21 decembrie), Elena Gheorghe (22 decembrie), Ansamblul Artistic Crişana şi Art Group (23 decembrie).

Târgul de Crăciun va fi deschis în perioada 30 noiembrie-31 decembrie, în intervalul orar 14.00 - 21.00 (în zilele de luni până joi, inclusiv) şi 12.00 - 22.00 (în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică).