Traian Băsescu, aşteptat la Oradea
Prezenţa preşedintelui Traian Băsescu la Serbările Oradiei este condiţionată de întâlnirile pe care acesta le are la Bucureşti. Dacă la începutul acestei săptămâni democraţii bihoreni sperau ca şeful statului să ajungă la Oradea încă din această seară, programul a fost modificat ulterior. Astfel, potrivit secretarului general al PD Bihor, Mircea Matei, prezenţa lui Traian Băsescu la Oradea va fi confirmată abia mâine dimineaţa, urmând ca acesta să ajungă cel mai devreme mâine seară. Din acest motiv, stabilirea unui program devine dificilă, mai ales că sâmbătă dimineaţă, şeful statului trebuie să se deplaseze la Iaşi, unde participă la manifestările prilejuite de ziua Sf. Parascheva. În altă ordine de idei, vineri, începând cu ora 15.00, are loc şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean al PD Bihor, la care sunt aşteptaţi Emil Boc, Vasile Blaga şi Sorin Frunzăverde.

Cristian David, la Serbările Oradiei
Ministrul liberal al Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, şi-a anunţat prezenţa la manifestările dedicate Zilei Oradiei. Acesta este aşteptat în judeţul Bihor în această seară, urmând ca, mâine, să participe la acţiunile desfăşurate în data de 12 octombrie, în cadrul Toamnei orădene. Cristian David era aşteptat la Oradea de conducerea PNL Bihor încă din vara acestui an, însă şeful MIRA şi-a amânat vizita.


Radiaţii la fostul laborator EMB din Ştei
Deputatul Ionela Bruchental-Pop a adresat o interpelare ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, cu privire la nefuncţionalitatea laboratorului EMB din Ştei. Parlamentarul bihorean precizează că în spaţiul respectiv nu se desfăşoară, în acest moment, nicio activitate, fiind scos la vânzare de trei ani. Cu toate că este poziţionat central, spaţiul nu este cumpărat deoarece, în urma măsurătorilor efectuate în clădire, s-a constatat că nivelul radiaţiilor este peste nivelul maxim admis, periclitând sănătatea tuturor locuitorilor atât din oraş.

Cea mai bună soluţie - alegeri anticipate
Senatorul Alexandru Athanasiu consideră că, deşi rezultatul moţiunii de cenzură poate fi considerat ca un eşec pentru PSD, de fapt, aceasta a demonstrat că actualul Guvern nu are o susţinere suficientă în Parlament. De asemenea, Athanasiu susţine că cea mai bună soluţie pentru această situaţie este organizarea de alegeri anticipate.

Ţinta PC Bihor, cel puţin 5%
Preşedintele PC Bihor, Octavian Bara, a declarat că toţi preşedinţii de filiale s-au angajat să obţină la alegerile europarlamentare cel puţin 5% din voturile exprimate. Cei care nu vor atinge această ţintă vor trebui să-şi dea demisia. "Dacă eu nu m-am organizat destul de bine, îmi dau demisia a doua zi. Alţii şi-au dat demisia înainte, când au auzit condiţiile puse. E vorba de colegii de la Cluj", a declarat Octavian Bara, care a anunţat că şi-a propus să obţină, în Bihor, 7% din voturile exprimate.

Nemulţumiţi de noile cartiere
Conservatorii se declară nemulţumiţi de modul în care se construiesc noile cartiere rezidenţiele din Oradea. Mai exact, vicepreşedintele PC Oradea, Traian Bodea, susţine că Direcţia de urbanism nu are un plan de dezvoltare bine pus la punct, astfel încât, pe noile străzi unde se construiesc case, fie nu se respectă aliniamentul (unele case fiind construite la 25 de metri de stradă), fie nu s-a lăsat o distanţă suficientă pentru stradă, astfel încât maşinile pompierilor nu au acces la casele nou construite.