Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a ajuns ieri la Tbilisi, alături de o delegaţie a ambasadorilor celor 26 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice, cu scopul de a asigura autorităţile georgiene de susţinere din partea alianţei militare occidentale, relatează AFP.

Aeronava NATO a aterizat în capitala georgiană la ora locală 14,00 (10,00 GMT), Jaap de Hoop Scheffer fiind întâmpinat la sosire de ministrul georgian al afacerilor externe Eka Tkeşelaşvili.
Consiliul Atlanticului de Nord, format din ambasadorii celor 26 de state membre ale NATO, a organizat ieri la Tbilisi prima reuniune a Comisiei NATO-Georgia, formată în urma conflictului ruso-georgian. În a doua zi a vizitei, astăzi, delegaţia NATO se va deplasa în oraşul georgian Gori, din apropierea regiunii separatiste Osetia de Sud, pe care trupele ruseşti trebuie să-l părăsească până la 10 octombrie, potrivit acordului din 8 septembrie, dintre Uniunea Europeană şi Rusia. Vizita la Tbilisi a delegaţiei Alianţei Nord-Atlantice a survenit în momentul în care şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, s-a deplasat în regiunile separatiste georgiene Osetia de Sud şi Abhazia, a căror independenţă a fost recunoscută de Moscova la 26 august.