Steaua Bucureşti a fost penalizată cu şapte puncte, iar formaţia Universitatea Cluj, cu şase puncte de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după scandalul "valiza cu bani" din ultima etapă a Ligii I, sezonul 2007/2008. În ciuda acestei decizii, Steaua, care a încheiat campionatul cu 75 de puncte, rămâne pe locul doi în clasamentul Ligii I, cu 68 de puncte, şapte mai multe decât Rapid, ocupanta poziţiei a treia.

Echipa Universitatea Cluj, retrogradată în liga secundă, va începe campionatul cu o penalizare de opt puncte, după ce nu îndeplinise nici baremul de 25 de puncte. De asemenea, jucătorii Gigel Coman (Universitatea Cluj-Napoca) şi Petre Marin (foto, Steaua) au fost suspendaţi 6 luni şi penalizaţi cu câte 180.000 de lei, iar finanţatorul Stelei, Gigi Becali, şi preşedintele clujenilor, Anton Doboş, au primit interdicţie doi ani pe stadioanele din România plus o amendă de 200.000 lei!
În 7 mai, în ziua etapei a XXXIV-a, ultima a Ligii I, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a reţinut, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani de la Gigi Becali, care se presupune că urmau să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un egal în meciul cu concitadina CFR şi Steaua ar fi devenit campioană.
Printre persoanele duse la DNA Cluj pentru audieri s-au aflat jucătorul Gigel Coman (Universitatea Cluj) şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Teia Sponte, dar şi doi bodyguarzi ai lui Gigi Becali. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că Gigi Becali, Teia Sponte, preşedintele Universităţii Cluj, Anton Doboş, şi o cunoştinţă a acestuia, Traian Bendorfean, sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie.
Becali este urmărit penal pentru două infracţiuni de dare de mită, una dintre ele referindu-se la meciul Rapid - Gloria, din 2006, când finanţatorul stelist a urmărit cu maşina autocarul ardelenilor prin Bucureşti, în scopul de a le oferi bani jucătorilor bistriţeni pentru a-i încurca pe giuleşteni. A doua faptă este aceea că, în perioada 5-7 mai 2008, când acesta "a oferit direct şi indirect" suma de 1,7 milioane de euro lui Anton Doboş, dar şi unor jucători ai echipei Universitatea Cluj, pentru ca, în ultima etapă a ediţiei 2007-2008 a Diviziei A, clubul clujean să îşi apere corect şansele de joc.
În 23 mai, Gigi Becali a prezentat, într-o conferinţă de presă, un act de vânzare-cumpărare încheiat pentru un teren din Cluj, datat 15 aprilie, adică cu 20 de zile înaintea meciului U Cluj - CFR Cluj, precizând că printre martori a semnat şi selecţionerul Victor Piţurcă. El a dorit, astfel, să arate că banii confiscaţi de DNA nu erau destinaţi fotbaliştilor de la U Cluj. "Am aici un contract de vânzare-cumpărare care este semnat la 15 aprilie, deci cu aproximativ 20 de zile înainte de 7 mai, un contract oficial, demonstrez clar că acei bani erau pentru achiziţionarea unui teren. Sunt şi actele terenului aici. Am un antecontract, sub semnătură privată, tot pe 15 aprilie, semnat de domnul Volcinschi şi de domnul Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale. Cred că prezintă garanţie... Tot pe 15 aprilie, Victor Piţurcă semnează ca martor la vânzarea terenului. Şi Domnul Volcinshi, din Cluj, care este martor, şi dacă nu era domnul Volcinshi nu mai era Morar (Daniel Morar - Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie) acum, nici nu ştia nimeni de el", a spus Gigi Becali.
Selecţionerul Victor Piţurcă a confirmat, prin ofiţerul de presă al FRF, Paul Zaharia, că a semnat în calitate de martor un act de vânzare-cumpărare încheiat pentru un teren din Cluj-Napoca de Gigi Becali, însă a subliniat că nu a ştiut alte detalii ale afacerii.