Orădenii care deţin obiecte din perioada comunistă şi doresc să le doneze, sunt aşteptaţi la Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea, începând cu data de 19 decembrie. Se pot dona de la aparatură la manuale, cărţi de propagandă, jucării, uniforme şcolare, manuale, sau orice alt obiect reprezentativ pentru acea perioadă.

Muzeul Cetății și Orașului Oradea, împreună cu Asociația „Cei 40 de Mucenici” invită orădenii să contribuie la extinderea colecției muzeale de obiecte din perioada comunistă!

„Cu siguranță că majoritatea dintre dumneavoastră aveţi acasă lucruri vechi, din tinerețe, din copilărie sau moștenite. Locul lor nu este la gunoi! Dacă nu mai aveți nevoie de ele, aduceți-le la Muzeu pentru ca împreună, să putem recupera un trecut istoric relativ recent, despre care tot mai mulţi vorbesc, dar care pare din ce în ce mai necunoscut! Sprijinul dumneavoastră este foarte important”, transmit organizatorii acestei campanii.

Orădenii pot aduce orice obiect relevant din perioada comunistă, de la aparate de radio, cărți de propagandă, panouri, gazete de perete, diplome, uniforme şcolare, manuale, fotografii, reviste, jucării, până la ziare, televizoare sau aparate de bucătărie. Toate donaţiile vor fi expuse în cadrul Muzeului Cetății și Orașului Oradea. Acțiunea se va desfășura în Cetatea Oradea, începând cu data de 19 septembrie, în fiecare zi, în intervalul orar 9.00-17.00. Toți cei care au obiecte de donat sunt așteptați în gangul Corpului A (Palatul Princiar). Drept răsplată pentru donaţiile lor, orădenii vor beneficia de o vizită gratuită la Muzeului Cetății și Orașului.