Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea a aniversat vineri, 20 mai, 50 de ani de existenţă pe harta învăţământului bihorean. Pentru a marca acest eveniment, la Teatrul „Regina Maria” conducerea şcolii a acordat diplome de onoare foştilor directori şi profesori, iar după-amiază, în Orăşelul Copiilor, a fost organizat un spectacolul omagial lărgit.

Fosta Şcoală Generală nr. 25, devenită nr. 15, şi-a asumat încă din 1992 statutul de liceu teoretic, cu patru specializări: profil real - matematică-informatică şi ştiinţele naturii, profil uman - filologie-jurnalism şi ştiinţe sociale. Pentru a marca semicentenarul, au fost organizate două acţiuni ample.

Dimineaţa, de la ora 10, în sala mare a Teatrului de Stat „Regina Maria”, conducerea şcolii a acordat diplome de onoare foştilor directori, precum şi cadrelor didactice şi nedidactice care au desfăşurat mai mult de 25 de ani de activitate în această instituţie. S-a omagiat fidelitatea şi profesionalismul, încrederea cu care oamenii şcolii şi-au încredinţat adesea educarea propriilor copii colegilor dascăli. Un moment memorabil a fost premierea familiei Hora, Ioan Hora - profesor de educaţie fizică şi fost director al şcolii, şi Florica Hora - învăţătoare. Împreună cu cei doi fii care şi-au făcut studiile preuniversitare în acest liceu, însumează 105 ani. A urmat un scurt program artistic de teatru, muzică şi dans.

După-amiază, începând cu ora 17.00, în Orăşelul Copiilor, publicul larg alcătuit din elevi, părinţi, absolvenţi, personalul şcolii, dar şi curioşi au asistat la spectacolul omagial lărgit, susţinut de elevii şcolii, dar şi preşcolarii de la Grădiniţa nr.20, din structura liceului.

„Evenimentele au fost menite să prezinte publicului orădean potenţialul Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea”, a spus profesoara Adriana Meşter, organizatoarea evenimentului.