Nici nu s-a reluat bine sezonul în eşaloanele inferioare că echipele sunt nevoite să facă o pauză forţată. Asta, pentru că în şedinţa de ieri a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) s-a decis ca etapa a 20-a din Ligile a II-a, a III-a şi runda din Campionatul Naţional de Juniori să fie amânată.

Speriaţi de ninsoare
Motivul? Oficialii FRF şi reprezentanţii cluburilor s-au speriat de condiţiile meteorologice nefavorabile (zăpadă) din sudul şi estul ţării, astfel că au hotărât ca meciurile programate în acest weekend să aibă loc peste o săptămână. Astfel, campionatele se vor încheia la 11-12 iuni, nu în 5-6 iunie, cum era stabilit iniţial. Decizia convine de minune unor echipe aflate în prag de neprogramare din cauza unor datorii, care astfel mai câştigă timp pentru a-şi stinge litigiile.

Calendarul competiţional pe 2010-2011
Cu prilejul Comitetului Executiv s-a mai stabilit calendarul competiţional pentru sezonul 2010-2011. Campionatul Ligii I va începe la data de 24 iulie 2010 şi se va încheia pe 21 mai 2011, cel al Ligii a II-a se va derula între 21 august 2010 şi 4 iunie 2011, iar Liga a III-a va debuta în 20 august. Prima fază a Cupei României este programată pe 17 iulie, iar finala în 25 mai 2011. Supercupa României, ediţia 2010, se va disputa pe 17 sau 18 iulie.

FC Bihor joacă amical cu Silvania Şimleu
După ce au aflat că nu vor mai juca la Cluj, cu Universitatea, cei de la FC Bihor s-au orientat rapid şi au găsit un adversar pentru astăzi. De la ora 12.00, pe terenul sintetic de la Salonta, vor disputa un meci amical cu colega de serie Silvania Şimleu. Cealaltă grupare orădeană afectată de decalarea etapei, Luceafărul, care ar fi trebuit să evolueze în deplasare cu CSM Sebeş, speră să găsească şi ea o echipă cu care să joace un meci de verificare.

CF Bihorul Beiuş, cu Vida Pomezeu
A doua reprezentantă a judeţului în eşalonul trei, CF Bihorul Beiuş, şi-a propus şi ea nu să stea degeaba în acest sfârşit de săptămână. Mâine, de la ora 11.00, va întâlni la Uileacu de Beiuş pe Vida Pomezeu, formaţie din Liga a V-a. Decalarea cu o săptămână a acestei runde nu este pe placul conducerii tehnice beiuşene. "Nu-mi convine că nu jucăm. Suntem într-o situaţie în care aveam mare nevoie de o victorie şi am fi putut profita de faptul că Turul Micula ar fi putut acuza o stare de oboseală, după ce a disputat marţi o restanţă (n.r. - pierdută cu 1-4 la CSM Sebeş). În plus, adversarul a mai câştigat o săptămână pentru omogenizare, în condiţiile în care s-a adunat cu câteva zile înaintea începerii returului", este de părere antrenorul principal Rudy Kovacs.