Recent, sala de sport a oraşului Aleşd a găzduit turneul ce urma să desemneze reprezentanta judeţului Bihor la faza interjudeţeană la handbal juvenil. La întrecerea băieţilor din gimnaziu s-au prezentat câştigătoarele zonale.

Astfel, au onorat cu participarea unităţile de învăţământ "Nicolae Popoviciu" din Beiuş, "Zelk Zoltan" din Valea lui Mihai, "Octavian Goga" - Oradea şi "Constantin Şerban" din Aleşd.
După disputarea celor şase jocuri, în sistem fiecare cu fiecare, clasamentul final a fost următorul: locul I: Şcoala "Constantin Şerban" Aleşd; locul II: Şcoala "Nicolae Popoviciu" Beiuş; locul III: Şcoala "Zelk Zoltan" Valea lui Mihai, în timp ce locul IV a revenit Şcolii "Octavian Goga" Oradea. Comisia de organizare, alcătuită din Sebastian Moisin, Marius Judea, Szabo Laszlo, precum şi arbitrii Cristian Pipa, Ciprian Foltic, Florin Bica, au asigurat un climat propice pentru desfăşurarea corectă şi în spiritul regulamentului a competiţiei. Echipa din Aleşd va reprezenta judeţul Bihor la faza zonală ce se va desfăşura la Satu Mare, în intervalul 20-22 martie. Lotul aleşdan este compus din următorii jucători: Balogh Alin, Florin Biber, Răzvan Cherteş, Gabriel Ivan, Andrei Sidor, Flaviu Creţu, Radu Borodan, Francisc Slovac, Ştefan Vâşcă, Daniel Martin, Andrei Zetogha, Borbely Andrei, Răzvan Iaz, Adrian Todoca, Cristian Vainagi, Răzvan Venter, Vig Robert. Antrenor: prof. Nosz Levente.
În competiţia rezervată liceelor, mediul urban, au răspuns prezent echipele din Beiuş, Marghita, Săcueni, Aleşd şi echipele orădene ale Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" şi Colegiului Tehnic "Mihai Viteazul". Deşi organizatorii s-au străduit să asigure imparţialitate în desfăşurarea competiţiei, au avut loc unele incidente regretabile, soldate cu eliminarea din competiţie a echipei Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" din Oradea. Motivul a fost lipsa de autoritate a prof. Alexandra Zbanca, care a acceptat atitudinea nesportivă a elevilor săi, aceştia comentând nejustificat arbitrajul la o fază de apărare în semicerc, sancţionată cu lovitură de la 7 metri, după care au părăsit terenul. Prin votul majorităţii, echipa în culpă a fost exclusă din competiţie. Asemenea incidente, din păcate, se repetă destul de des la competiţiile şcolare. Anul trecut, tot la Aleşd, la competiţia judeţeană de fotbal rezervată liceelor, o altă echipă din Oradea a "pozat" în victimă a arbitrajului, însuşi profesorul creând o atmosferă tensionată, fapt ce a afectat desfăşurarea sportivă a competiţiei. De regulă, astfel de incidente se întâmplă din necunoaşterea regulamentului de către profesori şi elevi, a lipsei de autoritate a profesorilor, precum şi a actelor de indisciplină tolerate de aceştia. La finalul întrecerii dintre licee, clasamentul a fost următorul: locul I; echipa din Aleşd; locul II: CN "Emanuil Gojdu"; locul III: echipa din Marghita, în timp ce următoarele locuri au fost ocupate de echipele din Săcueni şi Beiuş. Etapa zonală va avea loc la Bistriţa. Lotul ce va face deplasarea este alcătuit din: M. Bodiuţ, C. Secară, J. Ştefancic, F. Balogh, A. Koşa, M. Tunduc, C. Lele; B. Bercea, J. Pingheac, S. Mandea, D. Venter, I. Toma, V. Domocoş, L. Zifceac. Antrenor: prof. Cristian Pipa.
Între 5 şi 10 mai, elevii Lavinia Duluş (cls. a XI-a D) şi Iaroslav Zifceac (cls. a XI-a A) vor participa la finala pe ţară la şah, ce se va desfăşura la Giurgiu, iar elevul Horaţiu Nădăban (cls. a XII-a) va fi prezent la finala pe ţară la tenis de masă, ce se va disputa în judeţul Covasna.