Ieri, Valea lui Mihai a îmbrăcat straie de sărbătoare. Sub auspiciile Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor, locuitorii oraşului au fost martorii a două evenimente importante: inaugurarea noului sediu al Poliţiei, un imobil prevăzut cu numeroase încăperi, unde oamenii legii îşi vor putea desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii, şi dezvelirea monumentului ridicat în cinstea eroilor neamului căzuţi pe câmpul de luptă. La cele două acţiuni au participat reprezentanţi din partea oficialităţilor publice locale, reprezentaţi ai MIRA, M.Ap.N, IJSU, specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor, reprezentanţi ai instituţiilor publice descentralizate, membri ai Asociaţiilor veteranilor de război, ai Asociaţiei "Cultul Eroilor", cadre militare active în rezervă şi retragere precum şi elevii din cadrul instituţiilor de învăţământ orădene.

Sediu de Poliţie nou-nouţ
Evenimentul a debutat cu tradiţionala primire festivă a invitaţilor cu pâine şi sare, de către membrii Ansamblului Profesionist Crişana din Oradea, ulterior oaspeţii fiind invitaţi să participe la tăierea panglicii. A urmat slujba de sfinţire a noului sediul al Poliţiei, oficiată de un sobor de preoţi ortodocşi şi greco-catolici. La finalul manifestării, reprezentanţii instituţiilor invitate la eveniment au vizitat noul imobil. "A fost necesar să construim un alt sediu, deoarece cel vechi a fost retrocedat către foştii proprietari, iar Inspectoratul de Poliţie al judeţului Bihor a căutat soluţii pentru desfăşurarea activităţilor într-un imobil adecvat. Lucru care s-a şi întâmplat. După ce la începutul anului am primit cele şase miliarde de lei vechi pentru cumpărarea unui nou imobil, în câteva luni am reuşit să-l achiziţionăm, dotându-l şi utilându-l corespunzător. Aici avem numeroase încăperi, astfel că specialiştii noştri îşi vor desfăşura activitatea în condiţii foarte bune", a precizat comisarul şef de poliţie Liviu Popa, şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor.

Monumentul Eroilor, restaurat cu sprijinul Poliţiei Bihor
Tot ieri, a fost dezvelit şi sfinţit monumentul ridicat în cinstea eroilor neamului care au căzut pe câmpul de luptă. Pe lângă oaspeţi, la manifestare au participat peste 100 de elevi din cadrul unităţilor de învăţământ din Valea lui Mihai. "Monumentul a fost în administrarea autorităţilor locale, iar în momentul de faţă acesta a trecut în administrarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA). Pentru că se afla într-o stare avansată de degradare, au fost necesare reparaţii urgente, fiind restaurat cu sprijinul Fundaţiei Baciu Ioan (I.P.J. Bihor), investiţia ridicându-se la circa 84 milioane de lei vechi", a mai spus comisarul şef de poliţie Liviu Popa. În cadrul manifestării a avut loc un ceremonial religios, la acesta luând parte şi elevii şi fanfara Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea. Monumentul a fost dezvelit şi sfinţit, după care soborul de preoţi a oficiat un Te Deum. Ulterior, elevi din clasele primare şi gimnaziale au prezentat oaspeţilor un program cultural dedicat zilei de 25 octombrie - Ziua Armatei Române. La sfârşitul manifestării, reprezentanţii instituţiilor prezente la eveniment au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Neamului.