Potec, aproape de medalie la 800 m liber
Înotătoarea română Camelia Potec a ratat, sâmbătă, prezenţa pe podium la 800 de metri liber, după ce a terminat pe locul 4 în finală, cu timpul de 8:23.11, la doar 8 sutimi de locul 3. Finala a fost câştigată de Rebecca Adlington cu un nou record mondial (8:14.10), pe locul doi s-a clasat italianca Alessia Filippi (8:20.23), iar medalia de bronz i-a revenit sportivei din Danemarca, Lotte Friis (8:23.03). Camelia Potec, care a obţinut medalia de aur în proba de 200 de metri liber, la Jocurile Olimpice de la Atena, nu a reuşit să cucerească nicio medalie la actuala ediţie a JO.

Clasare slabă pentru Adelina Gavrilă
Adelina Gavrilă a ocupat locul 8 în Grupa B, cu o săritură de 13,98 metri, nereuşind cu această performanţă calificarea în finala probei de triplusalt, informează site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Beijing. În clasamentul general, Adelina Gavrilă s-a clasat pe locul 19. Cea mai bună săritură a fost a cubanezei Yargelis Savigne, cu 14, 99 metri. Baremul de calificare în finala probei de triplusalt a fost de 14,45 metri.

Pavăl, poziţia a 5-a la lupte

Sportiva Ana Maria Pavăl s-a clasat pe locul cinci la categoria 55 kg din cadrul competiţiei de lupte de la Jocurile Olimpice de la Beijing, după ce a pierdut meciul pentru medalia de bronz, în faţa columbiencei Jackeline Renteria, informează site-ul oficial al JO-2008. Ana Maria Pavăl, învinsă în optimi de chinezoaica Li Xu, a intrat în recalificări după ce sportiva ţării gazdă a acces în finală. Românca a trecut în recalificări de Olga Smirnova, din Kazahstan, însă a ratat obţinerea medaliei de bronz, pierzând în faţa sportivei columbiene. Campioană olimpică a devenit japoneza Yoshida Saori, care a trecut în finală de chinezoaica Li Xu. Medaliile de bronz au fost câştigate de columbianca Renteria şi de canadianca Tonya Verbeek, care a învins-o pe suedeza Ida-Theres Nerell. Tot la lupte, Estera Dobre a fost eliminată în optimile categoriei 48 kg de către Ingrid Medrano (El Salvador).

Şi Cristina Casandra, pe 5
Atleta Cristina Casandra s-a situat pe locul cinci în proba de 3.000 de metri obstacole, cu timpul de 9:16.85, un record naţional. Titlul olimpic a fost câştigat de rusoaica Gulnara Galkina-Samitova, cu un record mondial, în opt minute, 58 de secunde şi 81 sutimi.
Locul doi a revenit sportivei din Kenya, Jeunice Jepkorir, în timp ce pe trei s-a clasat rusoaica Ekaterina Volkova.

Raicea a ratat finala
Sportivul român Iulian Raicea nu a reuşit să se califice în finala la pistol viteză 25 m, după ce a terminat pe locul 9 în calificări, cu un total de 576 de puncte. În ultimul act, au mers primii şase sportivi dintre cei 19 care s-au aliniat la start, germanul Christian Reitz fiind ultimul care şi-a asigurat locul în finală, cu 579 de puncte.

Drăgulescu a dezamăgit
Cotat ca favorit, gimnastul Marian Drăgulescu a ocupat, ieri penultimul loc în finala de la sol din cadrul concursului pe aparate de la Jocurile Olimpice de la Beijing. Drăgulescu, care a evoluat al doilea, s-a clasat pe locul şapte cu nota 14.850.
Titlul olimpic a fost obţinut de chinezul Zou Kai, cu nota 16.050, urmat de spaniolul Gervasio Deffer, cu 15.775, şi de rusul Anton Goloţuţkov, cu 15.725.

Angela Moroşanu, în seria semifinală
Atleta Angela Moroşanu a acces, ieri, în semifinalele probei de 400 m garduri, după ce s-a clasat pe locul patru în seria în care a evoluat. Românca a fost cronometrată cu timpul de 56 de secunde, 7 sutimi, cea mai bună performanţă a sezonului pentru Angela Moroşanu.
Moroşanu va evolua în prima serie din semifinale, astăzi, de la ora 15.45.