Lady Gaga a plonjat de pe acoperișul stadionului NRG din Houston și s-a „scăldat” în lumina a sute de drone, într-un show aerian spectaculos. Totuşi, spectacolul oferit de Lady Gaga a fost destul de reţinut faţă de standardele vedetei.  

 

Lady Gaga şi-a schimbat doar de două ori vestimentaţia în timpul concertului, lăsând muzica să răsune, într-un show de douăsprezece minute. Cântăreaţa a început prin a intona imnul lui Woody Guthrie despre drepturile civile, ca o mustrare blândă, dar care atrage subversiv şi subtil atenţia asupra administrației Trump; apoi, a cântat „Born This Way”, imnul ei despre acceptare și incluziune. „No matter black, white or beige... I was born to be brave/ Nu contează dacă eşti negru, alb sau bej ... M-am născut să fiu curajos”, a cântat Gaga în faţa unei audiențe de telespectatori americani aproximată la 110 milioane. Dar Gaga s-a abţinut de la predici moralizatoare. Vedeta a spus pur și simplu: „Suntem aici pentru a te face să te simţi bine” (și, mai târziu, „Salut mama!”).

Înaintea Super Bowl, vedeta a declarat că show-ul va fi „despre diversitate” și va celebra „spiritul de egalitate”. Și, în timp ce, în acest spectacol nu a eclozat dintr-un ou (ca la gala Premiilor Grammy din 2011) şi nu s-a acoperit în vopsea ce se asemăna sângelui (precum în turneul Monster Ball din 2009), show-ul de la Super Bowl a fost cu siguranță spectaculos. Gaga a apărut pentru prima dată la 79 de metri deasupra mulțimii, cu un roi de drone plutind în spatele ei; licărind în cer, înainte de a se preschimba în culorile stelelor, în timpul imnului de stânga al lui Woody Guthrie. „O națiune sub Dumnezeu, indivizibilă, libertate și justiție pentru toți”, a declarat vedeta, care a făcut imediat un plonjeu în stilul unei lebede de pe acoperiş şi a aterizat pe o structură impozantă ce se asemăna unei torțe, la câţiva metri mai jos. Acolo, Gaga a cântat un setlist ameţitor de hit-uri, inclusiv „Poker Face”, „Just Dance” și „Telephone”, susținută de o armată de dansatori. Vocea ei puternică şi rezonantă şi coregrafia complicată au lăsat-o cu respirația tăiată pentru balada „Million Reasons”.

Super Bowl-ul, în fotbalul american profesionist, este meciul pentru campionat a National Football League (NFL). Meciul, împreună cu festivitățile alcătuiesc duminica Super Bowl (Super Bowl Sunday). De-a lungul anilor a devenit cel mai urmărit program de televiziune din Statele Unite ale Americii și este ca o sărbătoare națională. Mulți cântăreți populari au cântat în deschiderea Super Bowl-ului și în timpul ceremoniilor din pauza meciului. Duminica Super Bowl este a doua mare zi în privința consumului de mâncare din SUA. Drepturile de televizare ale Super Bowl-ului sunt deținute în fiecare an de o singură televiziune importantă (în prezent, NBC) în SUA, iar difuzarea anuală este faimoasă datorită celei mai scumpe publicitați din an. Ca rezultat, publicitatea urmărită în timpul Super Bowl-ului a devenit un obicei al acestui eveniment anual.