Ieri, la sediul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Oradea, a avut loc etapa națională a proiectului concurs național cu participare internațională „Podul prieteniei”/Friendship bridge, ediția a VII-a, 2016-2017. Prin activitățile propuse, proiectul urmărește dezvoltarea abilităților artistice la elevii din ciclul preșcolar, primar și gimnazial în vederea socializării și integrării lor în societate.

 

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Oradea s-a umplut, joi, 30 martie, de bucurie și de culoare, cu prilejul etapei naționale a proiectului concurs internațional „Podul prieteniei”/Friendship bridge, ediția a VII-a, 2016-2017, acțiune prevăzută  în Calendarul concursurilor școlare organizate fără finanțare MEN, Domeniul cultural-artistic: Arte Vizuale. Proiectul reunește preșcolari, elevi și profesori din România și țări membre UE. La concurs au participat elevi și profesori din județele: Bihor, Sibiu, Arad, Satu Mare, Prahova, București, Constanța, Vâlcea, Suceava și Câmpina. Un juriu de specialitate format din membri ai Consiliului de Administrație al instituției, reprezentanți ai ISJ Bihor, CCD Bihor, CȘEI Nr. 1 Oradea, GPP Nr. 52 Oradea, precum și alți reprezentanți ai comunității locale au jurizat lucrările și au desemnat câștigătorii. Premiile au constat în diplome și pachete cu surprize dulci.

Activitățile au fost organizate pe trei secțiuni: concurs de desene/picturi pentru elevi - 126 lucrări participante; concurs de colaje pentru elevi - 118 lucrări participante și concurs de lucrări virtuale pentru profesori 14 lucrări. Obiectivele urmărite au fost: realizarea unor creații artistico-plastice (picturi/desene, colaje) utilizând tehnici diverse; realizarea unor lucrări virtuale (create de profesori) utilizând mijloacele IT și prezentarea creațiilor artistice în cadrul expoziţiei naționale organizată la CSEI Nr. 1 Oradea. Evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Consiliul Județean Bihor, Casa Corpului Didactic a Județului Bihor, 28 de instituții de învățământ din țară, Fundația LIFE 2008 din Oradea și Societatea CAP Group.

„ Prin activitățile propuse, proiectul urmărește dezvoltarea abilităților artistice la elevii din ciclul preșcolar, primar și gimnazial în vederea socializării și integrării lor în societate”, ne-a declarat prof. Elena Erdeli, coordonatoarea proiectului. Ea a menționat că în luna mai a acestui an va avea loc etapa internațională a proiectului, care va cuprinde și un simpozion.