Imaginea lăsată de bihoreni după prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a a fost spălată. Dacă la Diosig, formația pregătită de Vig Zoltan a pierdut cu 6-1, în Zăbrani, cu trei absențe de marcă, diosiganii au fost învinși doar cu 1-0 (0-0) la capătul unui meci în care au irosit câteva ocazii importante.

Cum echipa promovată se decisese practic încă din prima manșă, returul, i-a făcut pe cei doi antrenori să renunțe la utilizarea câtorva dintre jucătorii de bază. Dacă de la gazde au lipsit Bier și Calvin, oaspeții s-au prezentat cu doar trei rezerve și fără trei nume grele, Gado, Sfârlea și Lazăr. Cu toate acestea, bihorenii au arătat bine având o evoluție apreciată. Aceștia au trimis balonul în bară în minutul 5 prin Hodișan și au avut două goluri anulate pe motiv de offside. Unicul gol al partidei l-a marcat atacantul Andrei Vasinc, în minutul 64, atunci când l-a învins din 5 metri pe portarul Vlad Ghețe finalizând o pasă trimisă peste apărarea bihoreană. Așadar, cu scorul general de 7-1, campioana Aradului promovează în Liga a III-a unde Bihorul nu va avea nicio reprezentantă. De menționat că vecinii noștri stau mult mai bine la acest capitol, nu mai puțin de trei formații urmând să evolueze pe cea de-a treia scenă a fotbalului românesc.

Zoly Vig a demisionat

Eșecul usturător din acest baraj de promovare nu a rămas fără consecințe. Astfel, la capătul meciului din Zăbrani, antrenorul Vig Zoltan a anunțat că demisionează. „Deși am avut mai multe probleme de lot, iată că am jucat bine și am ieșit oarecum cu fruntea sus din acest duel. Îi felicit pe băieți pentru felul cum au luptat. Echipa din Lipova este o formație bună, o felicit pentru promovare și îi doresc succes în Liga a III-a. Pentru că mi-am anunțat demisia după acest meci, vreau să-i mulțumesc domnului primar pentru proiectul pe care l-a început la Diosig și să urez mult succes celor de la acest club”, a declarat tehnicianul la finalul jocului.

Şoimii Lipova: Bujor - Kocsis (71 Orza), Bercu, Pașcu, Tomuț - Ad. Piț (65 Filimon), Simion (78 Edu), S. Popa, Gherghel - Vasinc, Trabalka (71 Pantea).

Antrenor: Flavius Sabău

CS Diosig: Gheţe - Szucs, G. Karacsony, Marc, Arsene - Ember, S. Zadori - Sereș (83 Lolo), Cr. Jurcă (85 Hegedus), Hodișan (71 D. Balogh) - E. Popa. 

Antrenor: Zoltan Vig

Arbtri: Szabolcs Kovacs (Carei) - Răzvan Ionuț Soponar, Ștefan Daniel Lar (ambii din Baia Mare).

Observatori FRF: Zaharia Ciev, Florin Mierea (ambii din Timișoara).