Finala celei de-a 19-a ediţii a Campionatului Naţional de karate tradiţional pentru copii a avut loc zilele trecute la Cluj şi a reunit 460 de sportivi de la 36 cluburi, calificaţi în urma celor trei etape zonale. La start s-au aliniat şi karateka orădeni de la CS Todome (instructori, Popa Alina şi Liţoff Alexandru), C.S. UAMT - Universitatea Agora (antrenor, Pavel Vancea, instructori, Melania Mîndru şi Bernath Csaba) şi C.S. Fudoshin Oradea (antrenori, Mihai şi Adriana Turla).


Concursul s-a desfăşurat la probe individuale şi echipe de kata, respectiv kumite, enbu masculin şi mixt, iar miza concursului a fost calificarea la Campionatul European de stil Fudokan, programat la sfârşitul lunii noiembrie, în Cipru. La "Europene" s-au calificat echipa campioană şi primii patru clasaţi la individual.

CS UAMT Universitatea Agora a obţinut câte două locuri I şi II şi un loc III, iar Todome a contabilizat un titlu naţional şi un loc III. "După cum mă aşteptam, concursul a avut un grad ridicat de dificultate, diferenţele dintre locurile fruntaşe fiind de multe ori minime. Mă bucură foarte mult titlul naţional obţinut de Andei Moga, cel care a contribuit şi la celelalte medalii obţinute de clubul nostru. Marea dezamăgire a reprezentat-o Kalman Szabolcs, cotat printre favoriţi, care a avut, însă, o dezechilibrare şi din această cauză a fost eliminat prematur din concurs", a comentat antrenorul emerit Pavel Vancea.

Rezultatele orădenilor

Campioni naţionali: Andrei Moga (UAMT-U Agora) - kata, secţiunea copii II

Andrei Moga, Kalman Szabolcs, Andrei Luca (UAMT-U Agora) - kata echipe, copii II

Sorina Matiu şi Alexandru Şerban (Todome) - enbu mixt, copii IV

 

Vicecampioni naţionali: Andrei Moga, Kalman Szabolcs (UAMT-U Agora) - enbu masculin, copii II

Denis Andor, Paul Bondici, Higyed Erik (UAMT-U Agora) - kata echipe, copii IV

 

Locul III: Andreea Tăşădan (Todome) - kata, copii II

Carina Molnar (UAMT- U Agora) - kumite copii II

 

Locul IV: Higyed Erik (UAMT-U Agora) - kata, copii IV

Paul Bondici şi Higyed Erik (UAMT-U Agora) - enbu masculin, copii IV

Laurenţiu Avram (Fudoshin) - kata, copii III.

La concurs a fost prezent şi preşedintele FRKT, sensei Dan Stuparu - 7 DAN, care a susţinut şi un stagiu de pregătire cu copii.