Atmosferă de sărbătoare, ieri, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, la a XVII-a ediţie a Festivalului Toamnei. Anul acesta, la eveniment au participat elevi din 36 de judeţe, cu peste o mie de lucrări pe diferite secţiuni artisitice.

Activitatea care s-a desfăşurat ieri în Sala de Sport a Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”, a cuprins o expoziţie de sculptură în legume şi fructe, un concurs naţional de arte plastice (picturi, colaje, desene), carnavalul toamnei şi un spectacol artistic încheiat cu festivitatea de premiere.

„De 17 ani toamna pune în mâinile noastre toate bunătăţile ei. Nu ştim dacă la ediţia de astăzi valoarea mai mare este a lucrărilor primite sau a faptului că ele au adunat la un loc copiii şi familiile în strădania de a le crea. Avem participanţi din 36 de judeţe, plus municipiul Bucureşti, cu peste 750 de lucrări la secţiunile artistice şi 300 făcute împreună. Foarte important este şi că peste 500 de copii au vizitat expoziţia şi au promis să participe şi ei anul viitor”, a spus profesoara Stela Tăut, coordonatoarea proiectului.

A urmat apoi un program artistic în care micuţii au cântat, au dansat şi au spus poezii despre toamnă.