Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor (CJCPCT)  a organizat o nouă tabără de creaţie, de această dată cu tematică, pe valea Brătcuţei. În acest an, artiştii plastici au acceptat provocarea de a ilustra în lucrările lor „Viaţa la ţară”.

 

Ca în fiecare an, locaţia aleasă de CJCPCT Bihor a fost tabăra pentru elevi din Bratca, iar întâlnirea artiştilor are loc în perioada 29 iulie - 5 august. Tabăra de creaţie a reunit artişti plastici din judeţul Bihor, care au răspuns cu bucurie invitaţiei la creaţie, muncă şi prietenie.

„Ne-am reîntors la Bratca, după ce am organizat tabăra de olărit, cu o nouă provocare, aceea a taberei de creaţie cu tematică din mediul rural”, a spus asist. univ. dr. Anca Popescu Raţiu, consultant de specialitate în cadrul CJCPCT Bihor.

„Viaţa la ţară, cu aspectele ei atât de diverse şi de contrastante faţă de cea urbană, este subiectul pe care pictorii invitaţi l-au abordat în acest an”, a mai spus Anca Popescu.

Au participat la această acţiune artiştii: Ovidiu şi Horia Sălăgean, Cristina Popon, Radu Pământ, Alex Blăjan, Raluca Avrămuţ, Elena Câmpian, Lavinia Catrinar, Dan Hora, Mădălina Baciu, Cosmin Durgheu, Radu Lazăr, Bihari Barna, Mircea Boţog, Anca Popescu şi Doina Tătar.

De la peisaje în care sunt surprinse flori de câmp şi căpiţe de fân, la chipuri brăzdate de soare, artiştii au reuşit să surprindă, cu tehnicile lor diverse, frumuseţea simplităţii rurale.

„Pe această cale mulţumesc, ca de obicei, administraţiei taberei, pentru condiţiile deosebite cu care înţeleg de fiecare dată să ne răsfeţe, de la căsuţele primitoare la bucatele îndestulătoare care ne fac să avem chef de muncă şi să ne chemăm muzele”, a mai spus Anca Popescu. Lucrările realizate de artiştii prezenţi la Bratca vor fi expuse, ca de obicei, în cadrul Toamnei Orădene, în expoziţiile realizate de CJCPCT Bihor în aer liber.