Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA) Bihor, în colaborare cu S.C. Agrogab SRL Chiraleu organizează sâmbătă, 13 octombrie a.c., începând cu ora 9,00, "Ziua Câmpului" - manifestare reunind activităţi cu caracter informativ şi practic destinate producătorilor agricoli, în mod special cultivatorilor de porumb din judeţul nostru.

Alături de organizatori sunt invitaţi reprezentanţi şi specialişti de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Bihor, de la Sucursala Bihor a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), de la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Bihor, de la Inspectoratul Teritorial pentru Controlul Seminţelor şi Materialului Săditor (ITCSMS) Bihor, reprezentanţi ai administraţiei publice locale. Participă, totodată, producători agricoli - mari cultivatori de porumb, indiferent de forma lor de organizare, firme producătoare de hibrizi de porumb, firme producătoare şi distribuitoare de utilaje şi maşini agricole.
Din cele relatate de către dl. ing. Liviu Naste, directorul OJCA Bihor, "Ziua Câmpului", ce va avea loc la Chiraleu (în zona DN 191, la km. 10, pe ruta Marghita - Oradea), va însema, ca activităţi principale, vizitarea şi prezentarea lotului demonstrativ de porumb cu hibrizi de la patru firme producătoare, lucrări practice demosntrative de recoltare a porumbului, folosirea unor maşini şi utilaje agricole pentru activităţi curente de prelucrare a solului.
Cei prezenţi la "Ziua Câmpului" vor putea vedea o serie de maşini şi utilaje moderne expuse în cadrul unei expoziţii de profil, iar OJCA Bihor va prezenta un stand cu materiale documentare şi informative destinate producătorilor agricoli. În acelaşi context organizatoric se vor aborda şi teme referitoare la acordarea de sprijin financiar agricultorilor, la accesarea de fonduri europene destinate modernizării exploataţiilor agricole.