A XVII-a ediţie a Festivalului Toamna Orădeană s-a încheiat duminică seara cu un concert susţinut de trupe autohtone şi cozi lungi la mici şi bere.

Mult mediatizatul festival Toamna Orădeană a ajuns la final. După o serie de manifestări desfăşurate pe parcursul a trei săptămâni, orădenii au pus punct distracţiilor gratuite. Deşi "grila de programe" s-a dorit mai diversificată decât cea din anii precedenţi, se pare că festivalul din acest an a iscat unele nemulţumiri în rândul orădenilor, legate în special de calitatea actului artistic, care a suferit în detrimentul cantităţii. Spre deosebire de ediţiile anterioare, notorietatea trupelor invitate pentru a concerta la această ediţie a Toamnei Orădene nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor publicului care spera să vadă pe scenă, în afară de Goran Bregovici, şi prestaţia altor artişti cunoscuţi pe plan naţional sau internaţional. Comparativ cu anul 2007, când au avut la dispoziţie un buget de 5,3 miliarde lei vechi, anul acesta organizatorii au fost nevoiţi să se încadreze în doar 4 miliarde. Pe lângă această sumă, alocată din bugetul local, au mai fost încasate şi 800 de milioane lei vechi din sponsorizări. "Faţă de ediţiile anterioare fondurile au fost mai mici, însă în acest an am căutat să organizăm mai multe activităţi", ne-a declarat Daniel Vulcu, consilier local şi director al festivalului, care admite că "în acest concept, Toamna Orădeană este o perdea lungă cam trasă de păr" şi care nu exclude ca "de anul viitor Festivalul Berii să nu se mai desfăşoare în cadrul acesteia, ci în timpul verii".
Toate acestea nu scuză însă disfuncţionalităţile organizatorice
survenite în timpul concertului susţinut cu ocazia Zilei oraşului în parcarea din strada Independenţei de către trupele: Hotel FM, HI-Q şi solista Giulia, când, din cauza numărului mic de spaţii de alimentaţie publică, amatorii de mici şi bere se înghesuiau la cozi impresionante.

În plus, faţă de anii precedenţi, circulaţia în zonă nu a mai fost întreruptă, ceea ce a creat un real disconfort, deopotrivă, participanţilor la trafic, dar şi publicului spectator.