Echipa de baschet masculin condusă de către Cristian Achim îşi va descoperi astăzi adversara din primul tur preliminar al FIBA Europe Cup. Tragerea la sorţi se va desfăşura în Germania la Munchen.

 

Doar 10 formaţii din cele 30 înscrise vor ajunge să evolueze în grupele acestei competiţii. Restul de 22 vor proveni din rândul echipelor învinse în preliminariile Ligii Campionilor. După parcursul european fără precedent avut în sezonul trecut, CSM CSU Oradea a fost repartizată în categoria capilor de serie în primul tur preliminar. Aici, roș-albaștrii se pot confrunta cu una din următoarele nouă echipe: BC Balkan Botevgrad (Bulgaria), s.Oliver Würzburg (Germania), Szolnoki Olaj KK (Ungaria), KR (Islanda), Bnei Herzliya (Israel), BC Nevezis (Lituania), Parma (Rusia), KFUM Boras Basket (Suedia) sau Demir Insaat Büyükcekmece (Turcia). Site-ul oficial al clubului a făcut o scurtă prezentare a fiecăruia dintre cei 9 potenţiali adversari ai baschetbaliştilor orădeni:

 

BC Balkan Botevgrad - sfert finalistă a ultimei ediții de campionat în Bulgaria, locul 5 în sezonul regulat.

s.Oliver Wurzburg - locul 14 în ultima ediție de campionat în Germania. Antrenor este Dirk Bauermann, unul dintre cei mai titrați antrenori germani din baschet.

Szolnok Olaj KK - sfert finalistă a ultimei ediții de campionat în Ungaria, locul 5 în sezonul regulat. Cea mai titrată echipă maghiară a ultimului deceniu.

KR - este campioana în exercițiu a Islandei. Are o serie activă de patru titluri naționale consecutive și un total de 16 campionate câștigate.

Bnei Hertzeliya - sfert finalistă a ultimei ediții de campionat în Israel. A ocupat locul 5 în sezonul regulat, fiind învinsă în playoff de Maccabi Tel-Aviv.

BC Nevezis - locul 9 în ultima ediție de campionat în Lituania. Are o serie de șapte participări consecutive în Liga Baltică.

Parma - locul 13 (ultimul) în cea mai puternică ligă regională din Europa, Liga VTB. A fost primul sezon în această competiție pentru gruparea din localitatea Perm (Rusia), în cadrul căreia a repurtat o singură victorie.

KFUM Boras Basket - sfert finlistă a ultimei ediții de campionat în Suedia. A terminat sezonul regulat pe locul al 5-lea.

Demir Insaat Büyükcekmece - locul 13 în ultima ediție de campionat din Turcia. Formația amintită l-a înregimentat în această vară pe Vlad Moldoveanu.

Tot în această urnă, cea a formaţiilor cotate cu şansa a doua, a fost repartizată şi CSU Sibiu, dar o prevedere a FIBA spune că echipele din aceeaşi ţară nu se pot confrunta în tururile preliminare ale acestei competiţii.