Uniunea Naţională a Barourilor din România organizează, la nivel naţional, examenul de primire în profesia de avocat, prima probă având deja loc, ieri, şi în cadrul Baroului Bihor. Candidaţii vor susţine o probă orală şi două scrise, pentru primirea în profesia de avocat trebuind să obţină cel puţin media 7, cu condiţia ca, la fiecare probă scrisă, să obţină minimum nota 6.

Examinarea celor care s-au înscris în concurs se face în două etape. Prima constă în verificarea cunoştinţelor juridice prin susţinerea unor probe orale. Examinarea candidaţilor la probe orale va fi notată cu calificativul "admis" sau "respins". A doua etapă constă în susţinerea probelor scrise, candidaţii putând contesta nota obţinută la probele scrise. Contestaţia se depune la Barou în termen de 48 de ore de la afişare şi se soluţionează de către Comisia de contestaţii în termen de trei zile. Examenul de primire în profesia de avocat se organizează în fiecare an, la nivelul fiecărui Barou, prima probă fiind susţinută ieri şi de tinerii bihoreni licenţiaţi în drept, aspiranţi la statutul de avocat. Potrivit decanului Baroului Bihor, Corina Domocoş, la examenul din judeţul nostru s-au înscris 55 de absolvenţi. La fel ca şi anii trecuţi, în cadrul barourilor nu există un număr limitat de locuri, fiind admişi în profesie
toţi candidaţii care obţin cel puţin media şapte. După parcurgerea unui stagiu efectiv de doi ani, avocaţii stagiari susţin un nou examen, de această dată pentru a obţine titlul profesional de avocat definitiv.