O performanță deosebită au obținut echipele de minivolei, atât la feminin, cât și la masculin, de la CSȘ 6 Ștei, de pe lângă Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei. Acestea s-au calificat la faza națională pe țară organizată de Federația Română de Volei.

Această disciplină sportivă cu mare tradiție în orașul de la poalele Munților Apuseni va fi „așezată” din nou pe harta voleiului național, datorită celor două echipe de minivolei, feminin și masculin, care vor fi prezente la turneele finale organizate de FRV. Astfel, la Craiova, în perioada 20-22 mai, echipa de fete va lupta, într-o companie selectă, pentru un loc pe podium. Cele mai bune opt echipe din țară la această categorie de vârstă vor fi împărțite în două grupe, evoluând fiecare cu fiecare. Primele două din grupă vor juca încrucișat în semifinale. Grupa I va fi compusă din CSM LPS Focșani 2007, CS Dinamo București, CSV Craoiva, CSȘ 6 Ștei, iar grupa a II-a din CSM B București, CS Dacua Mioveni 2012, CS Viitorul Nădlac, ACS Juvenil „Nicolae Titulescu” Brașov. Pentru acest turneu final antrenorul șteiencelor, prof. Răzvan Fărcanea, are la dispoziție următorul lot: Adriana Brașoveanu, Daria Carțiș, Giulia Crișan, Mălina Creț, Larisa Cuc, Diana Micula, Giulia Mihai, Antonia Morar, Roxana Panda, Elena Șerban, Giulia Torok, Raluca Vuluga.

Şi băieţii vor juca într-o companie selectă

Echipa de băieți va juca la Blaj, tot în perioada 20-22 mai, după același regulament, grupa I având în componență pe CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni, CVM Tomis Constanța, CSȘ Blaj, CSȘ 6 Ștei, iar grupa a II-a pe CSȘ Botoșani, CS Dinamo București, CNNT Craiova, CSȘ LAPI Dej. Lotul băieților, antrenați de profesorii Daniel Tocoianu și Sebastian Indrei, este comups din Albert Agud, Mihai Bulza, Bogdan Bejan, Denis Cocoș, Denis Cordea, Ionuț Chinde, Mihnea Dan, Narcis Dume, Mihai Ile, Emanuel Rusu, Alex Țigan, Alexandru Todor. Pentru aceste performanțe deosebite cele două echipe au avut parte de o festivitate de premiere organizată de autoritățile locale, reprezentate de ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul orașului Ștei, împreună cu conducerea CN „Avram Iancu” Ștei, compusă din prof. Cristian Andru și prof. Emanuel Coroiu, director, respectiv director adjunct. Cu această ocazie, în alocuțiunea expusă, primarul orașului, Iulian Balaj, a mulțumit sportivilor și antrenorilor pentru performanțele obținute, afirmând că ei pot fi considerați adevărați „ambasadori” ai urbei de la poalele Munților Apuseni, una cu tradiție la această disciplină sportivă, oferindu-le în acelaşi timp câte o medalie, o diplomă și câte un trening de prezentare de cea mai bună calitate. Chiar dacă ambele echipe șteiene fac parte din grupe în care sunt prezente și echipele orașelor gazdă, credem în valoarea acestora și în ambiția „minivoleibaliștilor” de a reprezenta cu cinste culorile clubului, iar la întoarcere să putem consemna că au fost cu mult „deasupra fileului”, obținând clasări cât mai bune.