Sindicaliştii feroviari nu s-au înţeles, ieri, cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor în ceea ce priveşte majorarea salarială, astfel că mâine, între orele 7.00 şi 9.00, vor declanşa greva de avertisment, câteva sute de trenuri urmând să fie oprite.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Barna Tanczos, a spus ieri, la finalul întâlnirii cu sindicaliştii, că ministerul a oferit sindicaliştilor o majorare de cinci la sută în aprilie şi cinci la sută în octombrie, ofertă cu care feroviarii nu au fost de acord.
Totodată, secretarul de stat a spus că a cerut sindicaliştilor să modifice ora grevei de avertisment, pentru diminuarea pagubelor, explicând că între orele 7.00 şi 9.00 dimineaţa traficul este intens, iar întreruperea trenurilor în acest interval ar perturba traficul feroviar întreaga zi, însă sindicaliştii nu au fost de acord cu această modificare. Barna a mai spus că astăzi vor fi anunţaţi şi călătorii despre greva programată să aibă loc mâine dimineaţă.
Barna Tanczos a precizat că nu va mai exista o altă întâlnire cu sindicaliştii, până miercuri, pentru că oferta ministerului nu poate fi modificată, bugetul neputând să susţină o majorare mai mare.