Echipele de fotbal din Liga a IV-a nu se înghesuie să plătească taxele aferente vizei anuale. Asta, în ciuda faptului că Asociaţia Judeţeană de Fotbal a întocmit şi în acest an un grafic cu programarea echipelor. Doar cinci formaţii din cele 14 rămase în eşalonul patru s-au prezentat la sediul AJF Bihor pentru a-şi achita taxele!

Doar Bioland Paleu, Viitorul Popeşti, Poiana Budureasa, Victoria Avram Iancu şi Frontiera Oradea au respectat graficul întocmit de oficialii forului fotbalistic judeţean. O echipă din Liga a IV-a are de achitat 28 de lei pentru fiecare senior din lot, 9 lei pentru un junior, 70 de lei taxa de membru şi 88 de lei pentru antrenor. Sintetizând, formaţiile au de achitat în jur de 600 de lei.
Absenteismul se datorează greutăţilor financiare cu care se confruntă grupările bihorene, dar şi faptului că unele dintre ele nu şi-au conturat loturile pentru retur.
"Degeaba le-am fixat un program după care să vină la vize, că majoritatea echipelor nu l-au respectat nici în acest an. Ne cam încurcă acest lucru, nu neapărat din punct de vedere financiar, cât tehnic. De mâine (n.r. - astăzi) sunt aşteptate pentru viza anuală echipele din Liga a V-a şi programul stabilit iniţial ar putea fi serios perturbat. Noroc că unele formaţii din eşalonul amintit au venit mai repede să-şi achite taxele", susţine Ioan Suciu, preşedintele Comisiei Campionatelor. Paradoxal, numărul echipelor din Liga a V-a care au intrat în normalitate este mai mare decât al celor din eşalonul superior. Printre acestea se află Kinder Junior, Viitorul Marghita, Viitorul Borş, CSC Sânmartin, FC Hidişel, Partium Oradea, Minerul Şuncuiuş, Inter Aştileu, Sporting Lugaş, Granitul Nucet.
Returul Ligii a IV-a este programat să înceapă în 13-14 martie, dar o hotărâre definitivă în acest sens va fi luată în Adunarea Generală a AJF Bihor din 1 martie.