Comisia Judeţeană de Arbitri a organizat pentru a doua oară în acest sezon competiţional teste fizice şi teoretice cu arbitrii din lotul judeţean.

 

Verificare periodică

Desfăşurate pe Stadionul Tineretului, testele fizice au constat în două probe: proba de viteză 4x40 m şi proba de rezistenţă testul FIFA (75 m alergare în 15 secunde, 25 m plimbare în 24 secunde, minimum 40 de repetări). Pentru cronometrarea probelor, comisia beneficiază de dotare tehnică performantă de care, în ţară, mai dispune doar Comisia Centrală a Arbitrilor. La proba de viteză este folosit sistemul de cronometrare cu fotocelulă care măsoară cu precizie timpii obţinuţi de arbitri, timpi care sunt afişaţi pe un panou electronic. Proba de rezistenţă este susţinută cu ajutorul unui sistem audio care dă semnale bip necesare pentru pornirea şi oprirea din alergare a arbitrilor în timpul probei. „Având în vedere faptul că dispunem şi de o tehnică performantă, organizăm testări periodice cu arbitrii din lotul judeţean cu scopul de a evalua nivelul de pregătire a acestora. Obiectivul nostru este să-i conştientizăm că doar îmbunătăţindu-şi pregătirea pot creşte din punct de vedere calitativ”, a declarat Laurenţiu Danşa, vicepreşedinte CJA Bihor.

 

„Cei mai buni vor fi delegaţi cu prioritate”  

Responsabilul Departamentului Tehnic din cadrul CJA Bihor apreciază seriozitatea arbitrilor care au demonstrat continuitate în pregătire. „Am observat o îmbunătăţire calitativă a performanţelor fizice faţă de acţiunea precedentă, ceea ce demonstrează că arbitrii au avut continuitate în pregătire, dând dovadă de seriozitate şi perseverenţă”, a spus Marius Omuţ. Arbitrii care au obţinut cele mai bune rezultate la aceste testări fizice vor avea prioritate la delegări după spusele preşedintelui CJA Bihor. „Nădăjduim că aceste rezultate se vor concretiza în arbitrajele prestate la jocurile care vor urma. Pentru a stimula în continuare pregătirea acestora, arbitrii care au avut cele mai bune rezultate vor fi delegaţi cu prioritate la meciuri”, a afirmat Octavian Şovre.