Tehnicianul echipei Chelsea, Carlo Ancelotti, a dezvăluit în presa engleză secretul succesului său, spunând că, în carieră, pune în aplicare ce a învăţat în copilărie, la ferma tatălui său, când mulgea vacile şi făcea parmezan.

Amintiri din copilărie
"Tatăl meu era fermier. Eu mulgeam vacile şi tundeam pomii şi iarba. Cel mai important era laptele, din care făceam parmezanul. Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o a fost să aştept, să fiu răbdător. Pentru că aceia care vor să facă parmezan trebuie să aştepte cel puţin un an ca totul să fie gata. Plantezi ceva acum şi culegi roadele peste un an sau doi. Aceasta este filozofia mea în fotbal. Este stilul meu, felul meu de a trăi. Nu poţi să aştepţi imediat un rezultat. Dacă ai făcut ceea ce trebuie, va veni", a spus Ancelotti, citat de Sunday Mirror.

Campionatul sau Liga Campionilor
Carlo Ancelotti are în prezent 50 de ani şi consideră că pentru Chelsea ar fi un succes dacă ar câştiga şi campionatul Angliei şi Liga Campionilor. "Cele mai importante sunt Premier League şi LC. Cred că ar fi un succes să le obţinem pe amândouă, dar va trebui să construim o identitate pentru echipă. Dacă l-aş face foarte fericit pe Roman Abramovici cu Liga Campionilor? Cred că da. Însă există presiune asupra mea? Nu. Vreau să câştig un trofeu în acest sezon şi avem posibilitatea. Sunt optimist în această privinţă", a explicat el.
Relaţia cu jucătorii
Ancelotti a precizat că nu are de gând să ţipe la jucătorii săi pentru a-şi impune punctul de vedere. "Nu voi ţipa la jucători, le voi explica. Dacă voi vedea că nu fac treabă bună, voi avea o discuţie cu ei. Îi voi trata ca pe nişte bărbaţi. Nu vreau să controlez viaţa lor personală. Niciodată. Când eram fotbalist, un antrenor mi-a controlat viaţa privată. Îmi spunea când trebuia să joc şi când să stau acasă. În relaţia dintre noi, el mă privea de sus. Nu mi-a plăcut. Acum, ca antrenor, vreau să am o relaţie de la egal la egal cu jucătorii mei. Am copii şi sunt la fel şi ca tată", a adăugat italianul.

Ferguson - prieten, Mourinho - coleg
Carlo Ancelotti îl consideră prieten pe Alex Ferguson, de la Manchester United, dar spune că este doar coleg cu Jose Mourinho (Inter Milano): "Respect echipa Manchester United, o echipă cu mare tradiţie. Chelsea, United, Liverpool şi Arsenal sunt de acelaşi nivel, deşi Arsenal are un lot foarte tânăr şi poate este diferită. Sunt prieten cu Alex Ferguson, dar în cele 90 de minute în care echipele noastre vor fi adversare pe teren va dispărea prietenia. Va fi doar o mare luptă. În ceea ce-l priveşte pe Jose Mourinho, el nu îmi este prieten, este un coleg. Am prieteni în afara lumii fotbalului, însă el este doar un coleg şi îl respect astfel. Prieten? Poate în viitor, când vom fi retraşi din activitate".

Departe de agitaţia oraşului
În Anglia, tehnicianul stă în Oxshott, în apropiere de baza de pregătire din Cobham a echipei Chelsea. "Nu îmi place să locuiesc într-un oraş mare. Am avut un angajament de opt ani la Roma, dar stăteam în apropierea Capitalei, nu în centru. Am fost 13 ani la Milano, dar de asemenea am locuit în afara oraşului, în zona rurală. Îmi place pământul. Nu îmi place traficul. Vreau să stau în linişte, calm", a spus Ancelotti, potrivit The Times.

Se relaxează la fermă
Carlo Ancelotti se relaxează la ferma din Italia, de fiecare dată când are ocazia: "Am fost recent la Parma. Tatăl meu nu era un om bogat, a muncit foarte mult, dar am avut o copilărie frumoasă şi am avut prieteni buni. Mă gândesc la fotbal în fiecare zi, în fiecare oră, dar la un moment dat trebuie să mă gândesc şi la alte lucruri. Când sunt la fermă mă relaxez".