În timp ce conducerea Primăriei Oradea aprobă, chiar şi pe timp de ploaie, asfaltarea trotuarelor din zona centrală, fără ca starea fizică a acestora să fie critică, alte artere importante din oraş zac neasfaltate. Lipsa de fonduri nu mai este o scuză pentru municipalitate, atâta timp cât de curând a accesat un credit pentru lucrările de modernizare a străzilor. Cu toate acestea, priorităţile mai marilor Primăriei ţin doar de o calculată campanie de imagine, se asfaltează în zona centrală, ignorând nevoile celorlalte zone din oraş, mult mai afectate de distrugeri.

Un caz aparte este strada Ursului, singura rămasă neasfaltată dintre cele câteva străzi care leagă str. Vlădeasa cu str. Octavian Goga. Strada nu are nici 100 de metri, dar în toţi aceşti ani reprezentanţii Prmăriei nu au găsit fonduri pentru ca această bucată de drum să fie ridicată de la nivelul de uliţă la cel de arteră urbană. Din 2005, locatarii de pe strada Ursului trimit semestrial sesizări pe adresa Direcţiei Tehnice, iar dacă în primii ani funcţionarii orădeni se mai oboseau să le răspundă, de anul trecut şi această „bunăvoinţă" s-a întrerupt. Cum nimeni nu-i mai bagă în seamă, cetăţenii s-au adresat reprezentanţilor mass-media în speranţa că vor reuşi să obţină de la Primărie măcar un răspuns. "Vă cer ajutor pentru ca noi, cetăţenii care stăm pe strada Ursului, să avem o stradă măcar de nivelul secolului XX, mai ales că suntem în zona de impozitare B. Plătim un impozit de 330 lei, dar nu beneficiem de condiţii decente. Este o străduţă mică, care arată în asemenea hal din cauza nepăsării Primăriei Oradea. Am trimis numeroase sesizări, dar fără niciun efect", ne-a sesizat Imi Karton, unul dintre riverani. Dacă mai marii Primăriei nu şi-au făcut timp să se deplaseze la faţa locului şi să constate starea lucrurilor, pentru a le uşura munca, cetăţenii de pe strada Ursului au făcut ei fotografii şi au trimis atât Primăriei, cât şi primarului Bolojan o serie de poze cu noroiul şi gropile pline cu apă. "Am trimis poze chiar şi pe blogul lui Bolojan, dar niciun răspuns", a mai adăugat cetăţeanul de pe strada Ursului, care a mai precizat că "anul trecut, în februarie, pe stradă s-a executat canalizarea, dar care nu corespunde din punct de vedere tehnic, deoarece la o ploaie mai mare apa iese din canal". Un drum plin de noroi, băltind de apă, fără trotuar, aceasta este imaginea constatată ieri în teren.
Reclamaţiile au curs lanţ în ultimii ani şi din partea cetăţenilor de pe strada Depoului. Aici lucrările de canalizare au fost finalizate după luni de stres anul trecut, fără însă ca strada să fie predată la starea iniţială. Cum nu a fost asfaltată, întreaga vară riveranii au avut de înghiţit numai praf, iar prima ploaie a umplut gropile cu apă. Fără asfalt, vechea canalizare a început să se lase. Pe unele porţiuni, grătarele de la canalizarea pluvială s-au îndoit sub greutatea autoturismelor. Noi promisiuni vin să mai domolească supărarea şi dezamăgirea celor care locuiesc aici. Potrivit informaţiilor oferite de către directorul adjunct al Direcţiei Tehnice, Aurelia Ţenţ, cele două străzi sunt incluse în pachetul de modernizare a 19 străzi, lucrări finanţate în cadrul Programului Operaţional Regional. Deşi procedura de licitaţie a fost finalizată, contractul de execuţie cu firma câştigătoare, Drumuri Orăşeneşti, nu a fost semnat, modelul de contract aflându-se la verificări la Direcţia Economică, după care trebuie predat primarului pentru a-l semna. "Străzile Ursului, Depoului, Miron Costin şi Vaporului se află în primul pachet care va fi dat spre execuţie. Aici lucrările de canalizare au fost efectuate, aşa că se poate lucra la turnarea asfaltului", ne-a precizat Aurelia Ţenţ.