Vicecampioana României la polo se află în linie dreaptă cu pregătirile pentru noul sezon competiţional. După turneul amical de la Miskolc din Ungaria, ultimele jocuri de verificare, unele foarte puternice de altfel, se vor desfăşura în cadrul Memorialului „Nicolae Rujinschi” care va debuta astăzi la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”.

 

Cele trei adversare de calibru care vor lua parte alături de CSM Digi Oradea la această competiţie sunt Spandau Berlin, campioana Germaniei, CN Marseille, campioana Franţei şi Galatasaray Istanbul, nimeni alta decât viitoarea adversară a orădenilor din primul turneu preliminar al Ligii Campionilor ce va fi găzduit de oraşul nostru în perioada 30 septembrie - 2 octombrie.

 

Acoperiţi pe toate posturile... din februarie

Echipa pregătită de Kadar Kalman a suferit schimbări majore în această pauză competiţională. Vicecampioana s-a despărţit de cinci jucători care au evoluat în ediţia trecută de campionat care a consemnat întreruperea şirului de 9 titluri cucerite consecutiv. Locul acestora a fost luat de alţi 6 poloişti, ultimul sosit, Nikola Radjen, având însă drept de joc doar din luna februarie a anului viitor după ce îi va expira suspendarea primită pentru dopaj. Acest ultim transfer vine să acopere singurul post deficitar din lotul orădenilor, acela de fundaş. Până la momentul în care Radjen va putea evolua, Kadar Kalman îl va utiliza, reprofilându-l, pe nou-venitul Mateja Asanovic. În noua componenţă, CSM Digi a participat recent la un turneu amical la Miskolc în Ungaria, unde a izbutit să se claseze pe locul al treilea după redutabilele echipe maghiare, OSC Budapesta şi Eger. În ciuda lipsei de omogenitate, Kadar Kalman s-a arătat satisfăcut de evoluţia formaţiei sale precum şi de stagiul în care se află cu pregătirile.

 

Primele meciuri oficiale, în Liga Campionilor

Primul turneul preliminar pentru accederea în grupele Ligii Campionilor se va desfăşura la Oradea în perioada 30 septembrie - 2 octombrie, iar echipele participante vor fi CSM Digi Oradea, Mornar Split, Galatasaray Istanbul şi Utrecht. Dacă de această fază a competiţiei bihorenii au şanse reale să treacă, primele două clasate urmând a se califica mai departe, cel de-al doilea turneu, în care vor intra formaţii foarte puternice, se anunţă a fi unul infernal. Până atunci, de astăzi şi până sâmbătă, Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu va găzdui Memorialul „Nicolae Rujinschi”.

 

Programul de desfăşurare a competiţiei este următorul:

 

Astăzi

Ora 17.30: CN Marseille - Galatasaray Istanbul

Ora 19.00: CSM Digi Oradea - Spandau Berlin

 

Mâine

Ora 17.30: CN Marseille - Spandau Berlin

Ora 19.00: CSM Digi Oradea Galatasaray Istanbul

 

Sâmbătă

Ora 10.00: Spandau Berlin - Galatasaray Istanbul

Ora 11.30: CSM Digi Oradea - CN Marseille