Cântăreața britanică Adele a dezvăluit într-un interviu că a suferit de depresie postnatală (postpartum) după nașterea fiului ei Angelo și că a primit tratament și în tinerețe, pentru ceea ce ea numește „latura ei foarte întunecată”.

Într-un interviu acordat publicației Vanity Fair, Adele, aflată la sfârșitul turneului pentru promovarea albumului „25”, care a durat 10 luni, a mărturisit că ar fi fericită dacă nu ar mai trebui să meargă în turnee niciodată. „Mi-ar plăcea să mai fac melodii, dar nu m-ar deranja dacă nu aș mai auzi aplauze niciodată. Mă aflu în turneu doar pentru că vreau să îi văd pe toți cei care mă sprijină. Nu îmi pasă de bani”, a spus artista în vârstă de 28 de ani. Câștigătoarea a zece premii Grammy, cunoscută pentru balade romantice precum „Someone Like You” și „Rolling in the Deep”, a mai spus că întotdeauna a fost atrasă de muzica tristă, melancolică. „Am o latură foarte întunecată. Sunt foarte predispusă la depresie. Pot să intru și să ies din ea destul de ușor. Totul a început cu moartea bunicului meu, pe când aveam 10 ani. Și, deși nu am avut gânduri de sinucidere, am mers la terapeut deseori”. „Dar nu am mai avut acel sentiment de când l-am născut pe fiul meu și am ieșit din depresia postpartum”, a adăugat solista. Adele are un băiețel de patru ani, pe nume Angelo, cu iubitul ei Simon Konecki.

„După ce l-am născut am avut o depresie postnatală destul de rea și m-a speriat... ceea ce știu eu despre depresia postpartum - sau postnatală, cum îi spunem în Anglia - este că nu vrei să stai cu bebelușul tău; ești îngrijorată că ai putea să îi faci rău și că nu faci o treabă bună ca mamă. Dar eu eram obsedată de copilul meu. Mă simțean inadecvat; mă simțeam de parcă luasem cea mai proastă decizie din viața mea. Poate veni în multe forme (depresia)”, s-a mai destăinuit cântăreața. Adele este conștientă că viitoarele sale piese nu se vor apropia de grandoarea celor scrise pentru albumul „21”, din 2011, care s-a vândut în peste 31 milioane de exemplare. „Pot să văd din perspectiva unui om din exterior că nu voi mai scrie niciodată cântece atât de bune ca cele de pe „21”, dar nu mai sunt la fel de induglentă ca atunci și nu am timp să mă las dărâmată ca atunci”, a conchis Adele.