Stadion: Crișul

Spectatori: cca 50

Marcatori: Zetocha (62) / Bulz (8), Pocian (77), Jemad Suwan (83)

Cartonaşe galbene: Mureșan, Balog I. / Fărcuța,  Ilieș

Crişul: Ţîrtea - Fogoroși (40 Edveș), Dejeu, Chiș, Cătană, A. Popa, Mureșan, Țap, Cl. Balogh (46 Sitău), Zetocha, I. Balogh.                                                                                   

Antrenor: Mircea Madar.

Universitatea: Danciu - Bulz, Pocian, Tegzeș, Jurcă, David, Fărcuța, Briciu (49 Ilieș), Pop (80 C. Giura), Neaga (85 Urbanovschi), Baran (62 Jemad Suwan).

Antrenori: Gheorghe Dumitrescu și Lucian Stance.

Arbitri: Cosmin Cormoș - la centru; Sergiu Albu, Marius Andor - asistenţi, Gabrian Terici - rezervă.

Observator AJF: Gheorghe Rusu.

 

Urmărind lista cu jucătorii echipei oaspete, cu nume consacrate în fotbalul bihorean, era de aşteptat un succes al Universităţii Oradea, lidera Ligii a IV-a după opt etape. Previziunea s-a confirmat până la urmă, doar că formaţia mai bine cotată s-a desprins pe finalul jocului de la Aleşd.

 

Orădenii au venit la Aleșd, relaxați, considerând meciul facil în care se punea doar problema scorului. Pe teren însă lucrurile au stat puţin diferit. În ciuda celor patru absenţe, cauzate de accidentări, aleşdenii au pus probleme oaspeților în special în repriza secundă. Jocul a debutat cu atacuri susţinute ale studenţilor, pe fondul unui trac al gazdelor. Orădenii au şi marcat repede prin Bulz (8), care, din colțul careului, a reluat în colțul lung mingea centrată în diagonală de Neaga (0-1). Gazdele au avut dificultăţi în a contracara iureșul Univerisităţii, care şi-a impus jocul combinativ, creând panică la poarta lui Țîrtea. Neaga (9), Briciu (31) au şutat pe lângă poartă, iar Baran (28) a tras pe direcţia portarului. Şutul său prinde poarta, dar portarul, atent, prinde balonul. În această repriză, gazdele au expediat doar un șut din lovitură liberă (Cătană - 16), în afara cadrului porţii.

Repriza a doua a fost mai dinamică. Gazdele s-au trezit, au echilibrat jocul, iar atacurile s-au succedat la ambele porți. Insistenţa Crişului a dat roade în minutul 62, când Zetocha a  reluat din apropiere o minge „bâlbâită” de apărătorii adverşi, în urma unei lovituri libere. Acest gol a trezit orgoliul oaspeților, care s-au avântat în atac, iar după câteva tentative de a marca, prin Pop (74), Neaga (76), au izbutit să preia conducerea, prin Pocian (77), fundaşul reluând în colțul lung o minge respinsă de un fundaş aleşdean (1-2). Gazdele nu s-au împăcat uşor cu înfrângerea, dar au neglijat apărarea şi liderul a mai profitat o dată. Pe un contraatac, Jemad Suwan (83) a scăpat singur spre poartă și cu o "scăriță" peste portar a stabilit scorul final (1-3).