Sârbii, aproape rezolvaţi

Toate cele trei grupări se găsesc într-o situaţie delicată în clasament, mai puţin cea feminină, care are şanse reale de a prinde un loc în play-off. Şi chiar dacă va rata acest obiectiv, echipa feminină nu va avea mari emoţii, deoarece din întrecerea feminină nu se retrogradează. Echipa de handbal CSM D&C Oradea se pregăteşte intens, jucătorii orădeni fiind conştienţi că orice pas greşit pe teren propriu, mai ales în confruntările cu contracandidatele la retrogradare, ar diminua serios şansele grupării conduse de Adrian Rus de a evita căderea în eşalonul inferior. La cele două antrenamente zilnice de la Arena "Antonio Alexe" participă toţi jucătorii, mai puţin Borodi şi Albu, care sunt incerţi pentru partida de duminică, cu Uztel Ploieşti. O accidentare uşoară a suferit la antrenamentul de ieri dimineaţă Devid Munea, care şi-a luxat degetul mare de la mâna dreaptă, dar se speră în recuperarea sa până duminică. Pentru partida cu ploieştenii, programată duminică, 10 februarie, de la ora 11.00, la Arena "Antonio Alexe", se speră ca în teren să fie şi cei doi handbalişti sârbi, Sukurovic şi Dobardjizev, care aşteaptă acceptul Federaţiei pentru a putea îmbrăca tricoul CSM. Conform antrenorului Adi Rus, cei din FRH au promis că până la ora partidei cu Uztel cei doi sârbi vor avea situaţia rezolvată.

Urmează derby-ul suferinţei

La echipa de baschet masculin CSM Leonardo problemele medicale par interminabile, după Klimas intrând în rândul indisponibililor şi Lazar Laszlo, care a suferit o entorsă la mâna dreaptă. Situaţia acestei echipe atât de îndrăgită de spectatorii orădeni este mai mult decât grea, play-outul fiind deja acontat de Djordjic&CO. Problema care se pune este cu cine vom juca la baraj, ce adversar ne vor hărăzi sorţii, pentru că ar fi mare păcat ca această formaţie să pice în Divizia B, situaţie nedorită de nimeni şi care ar putea însemna dispariţia (din nou!) a acestui sport atât de spectaculos. Sâmbătă, echipa orădeană se va deplasa la Târgovişte, unde va disputa un veritabil derby al suferinţei, având ca miză evitarea "onoarei" de a purta "lanterna roşie" a primei divizii.

Şi echipa de fete este în criză

Nici echipa de baschet feminin nu traversează un moment fast, elevele pregătite de cuplul de antrenoare Adriana Niculescu - Ioana Croitoru nereuşind să bifeze decât un succes în cele patru partide disputate până acum (două în Cupa României şi două în campionat), singura victimă a orădencelor fiind echipa din Dej, una dintre grupările subţiri ale primului eşalon. Un prim prilej de reabilitare ar fi meciul de sâmbătă, de pe propriul teren, cu Olimpia Bucureşti, un joc ce trebuie obligatoriu câştigat, dar care trebuie continuat şi în partida imediat următoare, de la Iaşi. Însă sarcina echipei de fete se anunţă deosebit de dificilă, în condiţiile în care tactica şi mecanismul de joc se bazează pe talentul şi valoarea indiscutabilă a americancei Janelle Hughes, susţinută cu intermitenţe de conaţionala ei, Brown, şi de Ioana Singur (căpitanul echipei) şi de Raluca Ordean. Atunci când n-ai nici măcar un cinci de bază, ce să mai vorbim de rezerve, este aproape imposibil să visezi la performanţă. Iar ultimul joc, cel de marţi, cu ICIM Arad, în Cupa României, a fost mai mult decât elocvent, aproape de jumătate din punctele reuşite de formaţia orădeană fiind înscrise de Hughes. Q.E.D.