Învingători cu 1-0 în turul barajului de calificare la etapa zonală, tinerii fotbaliști ai BIHORULUI din Beiuș s-au deplasat sâmbătă, 11 iunie, la Sebeș, pentru returul cu campioana județului Alba, echipa locală ACS ȘURIANUL 1945.

După cum arătam în ziarul nostru de ieri, brigada de arbitri de la meciul retur a solicitat celor două combatante să prezinte, pentru jucătorii născuți după 1998, adeverințele medicale prevăzute la Articolul 1 din Regulamentul Campionatului Național de Juniori „A1” nivel județean (n. 1997) – Ediția 2015/2016. Puși în fața acestei solicitări, conducătorii clubului beiușean, Alin Popa și Ionel Goina, au prezentat copii ale adeverințelor medicale, iar centralul partidei, Răzvan Oprea, din Sibiu, a considerat că era nevoie de acestea în original, motiv pentru care, după ce a mai așteptat 15 minute peste ora de începere a jocului – 17.30, a decis că sebeșenii au câștigat la masa verde! Conducerea CS CF BIHORUL Beiuș s-a deplasat duminică la Bucureşti, iar ieri a contestat la Federația Română de Fotbal, hotărârea brigăzii de arbitri. Tot, ieri, în jurul orei 14.00, Comisia FRF care a analizat acest caz, a dat dreptate celor de la ACS ȘURIANUL 1945 Sebeș, echipa din județul Alba câștigând cu 3-0 la „masa verde”, motivul invocat în favoarea acestei decizii fiind refuzul beiușenilor de a juca în 9 oameni, atâția câți erau cei născuți în 1997 și 1998. Alin Popa, președintele CS CF BIHORUL Beiuș, care este și antrenor al grupei de juniori A1, a precizat că nu a jucat în 9 oameni, deoarece, în opinia lui, toți cei 18 fotbaliști deplasați la Sebeș aveau drept de joc.

Fără să dea nume, Alin Popa a adus acuze grave, spunând că, deși chiar membrii comisiei i-au dat, inițial, dreptate, cum că toți juniorii beiușeni prezenți în lotul pentru returul barajului cu ȘURIANUL 1945 Sebeș aveau drept de joc, apoi „s-au tras niște sfori, s-au dat telefoane” și, în cele din urmă, a venit decizia prin care BIHORUL Beiuș a pierdut cu 3-0 din cauza refuzului de a juca partida chiar și în 9 oameni, urmând să conteste, abia după terminarea acesteia, hotărârea arbitrilor.

Dacă anul trecut juniorii beiușeni nu se opreau până în finală, devenind vicecampioni naționali, în actuala ediție, traseul lor s-a terminat prematur, din cauza unor erori procedurale pe care FRF le-a taxat prin decizia menționată.