Aşteptările mari de la echipa naţională de fotbal a României după instalarea selecţionerului Cristoph Daum nu au fost confirmate la meciul de debut în preliminariile CM 2018. Formaţia "tricoloră" n-a izbutit decât o remiză (1-1) la Cluj cu Muntenegru, un adversar accesibil care nu a pus probleme serioase pe faza ofensivă.

 

Şi cu un neamţ pe bancă, România a practicat acelaşi joc lent, bătrânesc, lipsit de fantezie în cea mai mare parte a timpului. Cu excepţia debutantului Benzar, care a evoluat fără complexe, celelalte per(mutări) mai puţin obişnuite în formula de start (Moţi, Săpunaru, Bicfalvi) nu au avut darul de a dinamiza jocul. La schimbări, Daum a fost ceva mai inspirat, doar că A. Popa, Torje şi Keşeru puteau fi introduşi mai devreme. Viteza primilor doi a pus în dificultate defensiva adversă în ultima parte a partidei. Finalul a fost halucinant. A. Popa (85) a finalizat din 10 metri o centrare a lui Stanciu, dar peste două minute Jovetic a egalat cu o lovitură de cap dintre visătorii fundaşi ai României. În minutul 90+4, la un duel aerian în careu, Keşeru a fost lovit cu capul în figură de Savic şi arbitrul englez Taylor a dictat fără ezitare lovitură de la 11 metri. Emoţiile l-au copleşit, însă, pe Stanciu, care a tras peste poartă, ratând ultima şansă de a obţine victoria, pe care, după exprimarea din teren, România nu ar fi meritat-o.

România: Pantilimon - Benzar, Moţi, Dr. Grigore, S. Filip - Săpunaru, Hoban, Bicfalvi (Popa 68') - Stanciu - B. Stancu (Keşeru 90'), Fl. Andone (Torje 70'). Selecţioner: Christoph Daum.

Muntenegru: Bozovic - Tomasevic, Savic, Simic, Vukcevic - Marusic, Vesovic (Kojasevic 80'), Scekic, Bakic (Mugosa 76') - Jovetic - Beciraj (Nikolic 90+2'). Selecţioner: Ljubisa Tumbakovic.

Celelalte rezultate din grupa E:

Danemarca - Armenia 1-0
Marcatori: Eriksen 17

Kazahstan - Polonia 2-2
Marcatori: Khizhnichenko 51, 58 / Kaputska 9, Lewandowski 35.

CLASAMENT

1. Danemarca      1     1     0     0     1-0 3

2-3. Polonia          1     0     1     0     2-2 1

  Kazahstan          1     0     1     0     2-2 1

4-5. Muntenegru    1     0     1     0     1-1 1

România              1     0     1     0     1-1 1

6. Armenia            1     0     0     1     0-1 0

Următoarea etapă (8 octombrie): Armenia - România, Muntenegru - Kazahstan, Polonia - Danemarca.