Teren: Gloria

Spectatori: aproximativ 250 (100 din Roşia)

Marcatori: A. Sârb 5, 89 / V. Burescu 62, 90+6

Gloria: Fiţ - S. Olteanu, Gabor, Cr. Lezeu, Nistor, E. Sârb, Alb (48 Ţiboc), D. Lezeu, R. Lasc (80 Vidican), Popa (80 Fărcanea), A. Sârb.

Antrenor: Sorin Olteanu.

Unirea: Pup - Tirla, Ciuhandu, Maliţa (75 Moţiu), Cabău, Patrone, Oraş, Uşvat, Hahău (71 Fila), Bolha, V. Burescu.

Antrenor: Teodor Maliţa.

Arbitri: Radu Bitea - la centru; Ionuţ Cheregi, Marius Andor - asistenţi:

Observator AJF: Horia Sebastian Buz.

 

Asistenţă numeroasă la o partidă a orgoliilor, aspră, dar de toată frumuseţea. Meritul aparţine ambelor formaţii, care au jucat ofensiv, bărbăteşte, dar în limitele sportivităţii.

Cu punctaj maxim după trei etape, Unirea Roşia şi-a dorit să continue seria pozitivă şi pe terenul vecinilor din Căbeşti, luptând cu ardoare pentru acest lucru. A întâlnit, însă, un adversar la fel de motivat, care a jucat mult mai bine decât locul (8) din clasamentul seriei a II-a din Liga a V-a.

Meciul a debutat furtunos cu un gol spectaculos reuşit de A. Sârb (5), după un şut de la 25 de metri sub bară (1-0). Pe măsura trecerii timpului, partida a devenit tot mai palpitantă şi încinsă, pe placul numerosului public. Ambele formaţii s-au întrecut în ratări, cele mai mari avându-le Lasc 8, Popa 38, respectiv Bolha 17 (mare ocazie), Uşvat 34 şi V. Burescu 45. Ritm bun de joc şi în partea secundă, în care totuşi echipele au fost mai eficiente. După o oră de joc, roşienii au egalat dontr-o lovitură liberă de la 22 de metri executată perfect de V. Burescu (1-1). În continuare s-a jucat pe contre, fiecare echipă încercând să dea lovitura decisivă. După o succesiune de ratări de ambele părţi, Gloria Căbeşti a beneficiat de o lovitură de la 11 metri transformată de A. Sârb (89, 2-1). Suspansul a continuat, chiar dacă Fărcanea (90+3) - şut în portar din apropiere, a avut şansa de a rezolva ecuaţia învingătoarei. În al şaselea minut de prelungiri, Unirea Roşia a beneficiat de o lovitură liberă de la 19 metri, iar "specialistul" V. Burescu nu a ratat ocazia de a mai marca o dată (2-2).

Rezultat echitabil într-un meci tensionat, dar de calitate, cu un arbitraj pe măsură. După ce a pierdut greu, pe terenul a două pretendente la promovare, Izvorul Cociuba Mare şi CSC Dacia Gepiu, Gloria Căbeşti a scăpat printre degete victoria şi cu Unirea Roşia, o altă echipă bună a seriei, detronată de pe primul loc, la golaveraj, de către Biharea Vaşcău.

 Chiar dacă rezultatul nu l-a mulţumit pe deplin, primarul Silviu Toda, mereu lângă echipa căbeşteană, s-a arătat impresionat de atitudinea şi chiar evoluţia jucătorilor căbeşteni, felicitându-i la final pentru ardoarea cu care au luptat pentru fiecare minge.