Sala festivă a Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" a fost ieri plină, la lansarea ultimului număr al revistei "Ţara visurilor noastre", un număr omagial dedicat profesorului Anastasie Ţârulescu. Prezenţi la eveniment, foştii dascăli au criticat absenţa actualilor profesori şi programa şcolară tot mai "subţire".

De anul trecut, conducerea revistei "Ţara visurilor noastre” a decis ca fiecare număr să fie dedicat unei personalităţi a Colegiului, cel de anul acesta fiind dedicat profesorului de desen tehnic Anastasie Ţârulescu de la naşterea căruia s-au împlinit 100 de ani. "Lansarea acestui număr omagial l-am gândit ca pe o întâlnire cu foştii şi actualii dascăli ai acestei şcoli”, a spus coordonatoarea revistei, Corina Păcurar, care a fost lăudată de toţi cei prezenţi pentru că duce mai departe tradiţia revistei. Directoarea Liana Papagiannis a spus, la rândul ei, că personalitatea profesorului Anastasie Ţârulescu a făcut ca şcoala să ajungă acolo unde este şi că este un model care ar trebui urmat.

"Este revista cu care noi am crescut şi nu ne propunem, ci promitem ca ea să dăinuie şi, cât timp voi fi eu director, voi avea grijă de acest lucru”, a spus Liana Papagiannis.

Pentru că Gojdu a dat de-a lungul timpului oameni cu personalitate şi cu puterea de a spune ce cred, doi dintre membrii fostei generaţii, Dorel Tifor şi Doina Damian nu s-au sfiit să critice anumite lucruri care nu au fost la locul lor.

"Este o ruşine că sunt atât de puţini profesori la acest eveniment. El nu se adresează doar cadrelor didactice care predau limba română ci îi priveşte pe toţi dascălii de aici. Anastasie Ţârulescu a fost una dintre personalităţile marcante ale acestei şcoli”, a spus fostul director Dorel Tifor.

Doina Damian a criticat noile idei care vin dinspre Ministerul Sănătăţii: "Programa pentru liceu este stupidă. Nu avem nevoie de muzică, de desen, de latină. Cireaşa de pe tort este scoaterea din programă a istoriei. Am sentimentul că se doreşte scoaterea unei generaţii de tineri care să sufere de Alzheimer. Oameni care să nu cunoască de unde vin, unde merg, să ştie doar să ducă lingura la gură şi să mânuiască tastatura”.

Revista "Ţara visurilor noastre” are în jur de 100 de pagini şi apare o singură dată pe an. Conţine articole pe diverse teme, proză şi poezii scrise de elevi şi cadre didactice.