În cadrul Universităţii Oradea, a avut loc, ieri, prezentarea programului de recrutare de noi membri de către Filiala Oradea a Asociaţiei Internaţionale a Studenţilor în Ştiinţe Economice şi Comerciale (AIESEC), organizaţie educaţională nonprofit gestionată în totalitate de către tineri.

Ieri, în Aula Magna a Universităţii Oradea, peste 100 de studenţi s-au arătat interesaţi de prezentarea serviciilor oferite de AIESEC. Cei prezenţi au primit cele mai noi informaţii despre organizaţie în ceea ce priveşte misiunea şi valorile acesteia, dar şi despre proiectele aflate în desfăşurare. Programul de schimb internaţional este activitatea de bază a asociaţiei prin care studenţii au ocazia de a efectua stagii de practică în străinătate. Tema cel mai larg abordată a fost recrutarea de noi membri, pe plan local acţiunea începând în data de 1 octombrie 2008, urmând a se încheia în 17 octombrie a.c. "Organizaţia poate fi privită ca o platformă internaţională pentru tinerii care doresc să-şi descopere şi să-şi dezvolte potenţialul", a declarat Teodora Tomuţa, vicepreşedinte al programului Exchange. În momentul de faţă, cinci studenţi din Oradea efectuează stagii de practică în stăinătate prin acest program, având posibilitatea să îşi completeze cunoştinţele academice cu practica în domeniu. După aderarea la această organizaţie, tinerii pot intra într-un departament sau se pot alătura unei echipe, având posibilitatea de alege din mai multe domenii. Studenţii se mai pot implica în anumite proiecte ce au loc pe plan naţional şi internaţional.

La finalul prezentării de ieri, fiecare student a primit câte un formular de aplicare pe care să îl completeze în scopul de a deveni membru AIESEC.