Cazul profesorului din Sânmartin, acuzat de comportament neadecvat faţă de elevele sale, este deja binecunoscut, iar anchetele demarate în cazul sesizărilor care îl acuzau au ajuns la final. La fel ca şi în cazul anchetei poliţiei, investigaţiile Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor au relevat că profesorul nu se face vinovat de comportament indecent faţă de elevele sale.

Ancheta poliţiei s-a finalizat acum câteva săptămâni, atunci reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor anunţând că acuzaţiile aduse profesorului din Sânmartin nu s-au confirmat în realitate. La acel moment, ancheta IŞJ era în plină desfăşurare, totul pornind de la sesizările medicului Elena Ardelean, depuse atât la IŞJ, cât şi la IPJ Bihor. Ca urmare a sesizărilor, profesorul a demisionat din funcţia de director pe care o deţinea, dar şi-a continuat activitatea didactică. Cercetările efectuate de comisia Inspectoratului Şcolar, demarate odată cu începerea anul şcolar, au vizat activitatea şi comportamentul profesorului în anul şcolar 2006-2007. Au fost chestionate cadrele didactice din şcoala unde activează profesorul, dar şi elevii acestuia. Acum ancheta IŞJ a ajuns la concluzia că Dorin Chifor nu se face vinovat de comportament indecent... în ultimul an.

Reprezentanţii IŞJ Bihor susţin că demararea anchetei şi mediatizarea cazului au avut unele urmări, imaginea profesorului având de suferit. În acelaşi timp, ancheta IŞJ Bihor a vizat doar ultimul an, aşa că unele suspiciuni ar mai putea plana asupra profesorului...