Mai mulţi instructori şi membri ai conducerii Academiei de Dans Sportiv "Ars Nova" s-au întâlnit ieri cu reprezentanţii presei orădene la Hotel Maxim, printre temele abordate numărându-se evoluţia echipei de majorete la Festivalul Internaţional de Majorete din Arad, dar şi alte propuneri privind atragerea orădenilor de toate vârstele către activităţile sportive de masă.

Alături de directoarea instituţiei, Teodora Lăzurean, la eveniment a mai fost prezent şi Sorin Buhaş, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport din Bihor, care a ţinut să sublinieze importanţa practicării sportului de masă, din ce în ce mai puţin apreciat de orădeni şi români în general. "Sportul de masă este mult mai accesibil, nu necesită eforturi fizice sau sacrificii foarte mari şi, pe lângă dezvoltarea armonioasă a corpului, asigură un tonus mental mult îmbunătăţit. Din nefericire, chiar tinerii, cei care au mai mare nevoie de mişcare fizică în creştere, evită sălile de educaţie fizică din şcoli sau terenurile din parcuri. Este important să promovăm activităţi sportive alternative precum dansul de majorete, care să atragă elevii şi, de ce nu, chiar şi copiii de grădiniţă", este de părere directorul DSJ Bihor. Directoarea şcolii de dans a anunţat ieri o serie de întâlniri cu publicul orădean, care au menirea să facă cunoscute beneficiile practicării unei activităţi sportive. "În acest sfârşit de săptămână, vom participa la o caravană în mai multe locaţii din Oradea, pentru a prezenta locuitorilor oraşului avantajele înscrierii la activităţi sportive. Vom începe sâmbătă, la ora 18.00, cu o întâlnire în Orăşelul Copiilor, iar de la 19.30, vom fi prezenţi la Lotus Market. Duminică vom merge la Galeria Real din strada Ogorului, de la ora 15.00, şi la Real II, de la 18.00. Sperăm să atragem cât mai mulţi copii, în special fete, pentru a intra în echipe de majorete, o activitate sportivă ce se doreşte a fi complementară orelor de educaţie fizică", a explicat Teodora Lăzurean. Legat de evoluţia echipei de majorete Ars Nova la Festivalul Internaţional de la Arad, participarea la competiţie a reprezentat o experienţă importantă şi, în acelaşi timp, o şansă de afirmare pentru copiii orădeni, în ciuda faptului că, din punct de vedere al punctajului, junioarele sportive au fost întrecute de echipe mult mai bine cotate.
Activitate sportivă cu tradiţie în alte ţări, parada de majorete nu este atât de răspândită la noi în ţară, însă, în ultimul timp, a câştigat mult în popularitate. La sfârşitul lunii noiembrie, în Bucureşti, va avea loc Campionatul Naţional de Majorete, urmând ca, de anul viitor, să se înfiinţeze o federaţie naţională în care să fie înscrise echipele specializate din toate colţurile ţării.