În penultimul joc al turului de campionat, echipa pregătită de Sebastian Tudor va da piept cu a 8-a clasată astăzi de la ora 16.00 în Arena „Antonio Alexe”. În condiții normale, orădenii se vor apropia la doar un succes de o performanță în premieră, aceea de accedere în optimile de finală ale Cupei României din postura de câștigătoarea a turului de campionat din eșalonul al doilea. Meciul contează pentru etapa a 10-a din Seria B a Diviziei A la handbal masculin.

Excepțional, astfel poate fi caracterizat parcursul pe care echipa orădeană l-a avut până în prezent în actuala ediție de campionat. Cu remanierea obișnuită a lotului de jucători care se produce în fiecare vară, cuplul de tehnicieni Sebastian Tudor - George Tăutu a reușit să construiască un angrenaj care a funcționat perfect până în prezent. Dacă oarecum, la modul cum lui Sebi Tudor îi place să-și pregătească jucătorii, rezultatele CSM-ului de până la partida cu CSU Târgu Jiu nu sunt surprinzătoare, succesul cu echipa gorjeană, formație care nu concepe să rateze promovarea în primul eșalon, a fost de-a dreptul fantastic. În fața unui public mai numeros ca niciodată pentru Divizia A, roș-albaștrii au reușit să învingă o grupare foarte puternică. În aceste condiții, dacă totul va decurge normal în ultimele două runde ale turului, CSM Oradea va evolua pe 7 decembrie (ora 18.00) în Arena „Antonio Alexe” cu CSM Făgăraș, formație din Liga Națională, într-un meci care va conta pentru optimile de finală ale Cupei României.

După opt jocuri disputate, CSM Oradea are o linie de clasament perfectă, cu maximum de puncte. Adversara bihorenilor de astăzi este o echipă puternică în propriul fief dar inexistentă în jocruile din deplasare. HCM Sighișoara are 3 succese din patru posibile pe teren propriu dar în deplasare s-a văzut învinsă de fiecare dată în cele 4 dispute. Astfel, cu 9 puncte obținute după trei victorii și 5 înfrângeri, musafirii orădenilor de astăzi ocupă locul al 8-lea (din 11) după 9 etape disputate. Totuși gazdele trebuie să fie avertizate de ultimul rezultat al formației din Sighișoara care a reușit să învingă (39-37) acasă pe Universitatea Cluj, a treia clasată. Așadar, în ciuda acestui ultim rezultat al oaspeților, CSM Oradea nu ar trebui să aibă probleme în a câștiga meciul care este ultimul susținut pe teren propriu în turul de campionat. Accesul spectatorilor în Arena „Antonio Alexe” va fi liber.