Medaliat cu argint la Campionatele Mondiale de tenis cu piciorul (futnet) de la Brno, componentul echipei Tengo Salonta, Georgel Bobis a ţinut să le mulţumească celor care l-au sprijinit în obţinerea acestei performanţe.

„Vă mulţumesc tuturor pentru încurajări, susţinere şi înţelegere şi pentru energia pe care ne-aţi transmis-o pe parcursul acestui Campionat Mondial de Futnet, care a fost pentru noi un adevărat maraton. Mă bucur pentru medalia cucerită, dar îmi pare rău cu nu s-a putut obţine mai mult” – a precizat Campionatul European în exerciţiu, care a pierdut finala de la Mondiale în faţa cehului pe care l-a învins în urmă cu un an la Humenne. Echipa României a fost încurajată la Brno de o mică, dar inimoasă galerie venită de la Salonta, în rândul căreia s-au aflat rude, prieteni, dar şi iubitori de sport din municipiul de lângă graniţă.

„A fost un campionat greu, dat fiind numărul mare de ţări participante, 19 de pe trei continente, dar şi numărul de meciuri pe care le-am disputat în decurs de trei zile la cele trei probe de concurs. În plus ne-am confruntat şi cu două recidive la Gică (n.r - Georgel Bobiş) şi la Lacika (n.r. - Vasile Sorean jr.) care ne-au privat de o medalie de bronz la dublu. Mă bucur, însă, de evoluţia tânărului Darius Nagy, cel care, deşi este încă junior, a făcut faţă cu brio întrecerilor” - a precizat Vasile Sorean sr., antrenorul lotului României. Tehnicianul a mai adăugat faptul că sportul de la fileu, cunoscut şi sub denumirea de futnet, devine din ce în ce mai popular pe plan mondial, iar echipele care acum câţiva ani erau considerate outsidere încep să conteze. „În careul de aşi al celor trei probe au ajuns şapte ţări, un lucru care spune multe despre echilibrarea valorile pe plan mondial. Doar Cehia a fost prezentă la toate cele trei probe, Slovacia, România şi Elveţia având câte două reprezentante, iar Coreea de Sud, Franţa şi Ungaria, câte una. În atare condiţii, medalia obţinută reprezintă o performanţă, răsplătind eforturile acestor sportivi dedicaţi trup şi suflet tenisului cu piciorul”.

De remarcat faptul că toţi componenţii echipei care au evoluat la Mondiale sunt de la echipa Tengo Salonta, alături de cei enumeraţi mai sus participând şi Alex Sorean, Ács Krisztián, respectiv Denis Purjea.